Publicerat: 25 januari 2023

Vad är SEO? (En nybörjares snabbguide till SEO)

Vad är SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är ett av de bästa sätten för företag att växa online. Vad är SEO? SEO är en process som gör din webbplats vänlig för sökmotorer och användare genom optimeringar som sker på och utanför din webbplats.

Med en "vänligare" webbplats kan ditt företag rankas högre i sökresultat på platser som Google och Bing, vilket kan resultera i mer trafik och intäkter. Fortsätt läsa för att lära dig mer om SEO:s betydelse, plus:

  • Hur SEO fungerar
  • Varför SEO är användbart
  • Hur man lär sig SEO

Vad är SEO?

SEO står för sökmotoroptimering, och det är processen att förbättra din webbplats så att användare och sökmotorer lättare kan förstå den. Det är en universell marknadsföringsstrategi som utgör hörnstenen i internetmarknadsföring som helhet.

Det har potential att gynna alla företag i alla branscher, och det kräver en minimal finansiell investering för enastående avkastningspotential. Alla från småföretag på en lokal plats till Volvo på en internationell marknad kan dra nytta av SEO. Nyckeln är att förstå detaljerna i hur det fungerar, vilket för oss till vår andra fråga.

Hur fungerar SEO?

När du optimerar din webbplats hjälper du den att dyka upp på sökmotorernas resultatsidor (eller SERP) för sökord som är relaterade till din bransch. Så om du säljer löparskor online kan du använda sökord som "köp löparskor online" på din webbplats tillsammans med användbar information om hur eller vad du ska köpa.

Sedan, när någon söker efter det nyckelordet i en sökmotor, finns det en god chans att de ser din webbplats komma upp i resultaten. Ju högre din webbplats visas i sökresultaten, desto mer sannolikt kommer någon att klicka sig till din webbplats. Det slutliga målet med SEO är att komma till nummer 1 i sökresultaten för sökord relaterade till ditt företag.

Sökord är viktiga eftersom de återspeglar kundens avsikt på uppdrag av sökmotoranvändaren. Det finns i stort sett bara en anledning till att någon skulle söka efter "köp löparskor online" via Google – och det är att köpa löparskor. Med den mentaliteten kan du rikta in dig på ett stort antal olika sökord genom att skriva sidor fulla av djupgående information som lär ut något nytt för dina webbplatsbesökare.

Den informationen hjälper dem att förstå din bransch bättre, och den gör också ditt företag till en pålitlig källa till relevant information. I förlängningen bygger du förtroende hos dina besökare, och de kan känna sig mer bekväma med att ta stegen för att bli betalande kunder. Nu när vi har täckt hur SEO fungerar, låt oss titta på några fördelar.

Varför är SEO användbart?

De största fördelarna med SEO är dess otroliga räckvidd och uthållighet.

Enbart på Google görs biljoner sökningar varje år. Den siffran är så stor att det kommer att bli några sökningar relaterade till ditt företag åtminstone. Genom att dyka upp i dessa sökningar blir din webbplats sin egen reklamagent.

Du kan passivt få nya besökare till din webbplats, och när de väl är på din webbplats kan du omvandla dem till betalande kunder. Allt som krävs är lite kunskap, utförande och underhåll. Även om du inte får nya besökare till din webbplats hela tiden, är SEO åtminstone en metod för att marknadsföra ditt varumärke.

Sökmotoranvändare kanske klickar till en av dina konkurrenter, men om dom ser ditt varumärke i sökningar får de veta att du finns. Och även på den nivån marknadsför du fortfarande ditt företag framgångsrikt när det gäller medvetenhet. Men en av de bästa delarna med SEO är hur väl den passar in i andra marknadsföringsstrategier på Internet.

Det är det perfekta komplementet till betala-per-klick-annonsering (eller PPC), och det är en pålitlig grund för framtida strategier som marknadsföring på sociala medier, innehållsmarknadsföring och rykteshantering. När det är som bäst är SEO ett prisvärt, passivt sätt att tjäna mer intäkter för ditt företag. När det är som värst är det en gratis skylt på den mest populära webbplatsen i världen.

Även om du inte lyckas med SEO till en början, är du fortfarande långt före där du skulle vara med traditionell marknadsföring.

Du vet vad SEO betyder, ta nu nästa steg

Nu när du vet innebörden av SEO, är du redo att ta nästa steg? Oavsett om du letar efter att lära dig mer om SEO, letar efter tips om SEO-projektledning eller vill hitta professionella SEO-tjänster kan Seorush hjälpa dig. Med vårt nyhetsbrev varannan vecka kan du hålla dig uppdaterad om SEO och bygga upp din kunskap, och med vårt prisbelönta team kan du bygga en webbplats som toppar sökresultaten.