Meny

Lås upp kraften med SEO 2023: Din ultimata guide till att skriva de bästa metabeskrivningar

Metabeskrivningar är en viktig del av att optimera din webbplats för sökmotorer. De visas på sökmotorns resultatsida (SERP) och ger en kort sammanfattning av en webbsidas innehåll.

En välskriven metabeskrivning kan påverka en användares beslut att klicka på länken till webbsidan och kan i sin tur förbättra webbplatsens klickfrekvens och sökmotorrankning.

I den här artikeln kommer vi att diskutera nyckelelementen i en bra metabeskrivning och ge tips om hur man skriver en effektiv.

Genom att följa dessa tips kan du förbättra chanserna att din webbplats dyker upp i SERP och öka sannolikheten att användare klickar på länken till din webbsida.

Här är några tips på hur du skriver bästa metabeskrivning:

 1. Håll det kort och gott:
  • Metabeskrivningar bör inte vara längre än 155 tecken, eftersom det är det maximala antalet tecken som kommer att visas på sökmotorns resultatsida (SERP). Genom att begränsa antalet tecken kommer du att tvingas fokusera på den viktigaste och mest relevanta informationen som användarna behöver veta innan de bestämmer sig för att besöka din webbplats.
  • Genom att vara kortfattad kan användarna snabbt förstå vad webbsidan handlar om och om den är relevant för deras sökning. Detta gör det mer sannolikt att användare klickar på länken till din webbsida.
 2. Använd sökord:
  • Inkludera nyckelord som är relevanta för webbsidans innehåll i metabeskrivningen. Genom att använda sökord som är relaterade till innehållet på webbsidan ökar du chansen att din webbplats dyker upp i SERP när en användare gör en sökning efter dessa nyckelord.
  • Detta ökar chanserna att webbsidan dyker upp i SERP när en användare söker efter dessa sökord, det gör den också mer relevant för användaren.
 3. Gör det engagerande:
  • Använd ett övertygande och beskrivande språk som lockar användare att klicka på länken. Måla upp en levande bild av vad användaren kan förvänta sig av din webbsida, gör dem nyfikna och vill veta mer.
  • Undvik att använda generiska eller icke-beskrivande fraser, som "Kolla in vår webbplats" eller "Läs mer". En metabeskrivning som är skriven på ett engagerande och beskrivande sätt är mer sannolikt att locka användare att klicka på länken till din webbsida.
 4. Gör metabeskrivningen unik:
  • Varje webbsida på en webbplats bör ha sin egen unika metabeskrivning. Genom att göra det ger det sökmotorerna en bättre förståelse för innehållet på varje sida och ökar chanserna att din webbplats dyker upp i SERP när en användare gör en sökning som är relevant för den specifika sidan.
  • Undvik att använda samma metabeskrivning för flera webbsidor, eftersom det kan påverka webbplatsens sökmotoroptimering (SEO) negativt. Att använda samma metabeskrivning för flera sidor är inte bara förvirrande för användarna utan kan också påverka din klickfrekvens negativt.
 5. Använd uppmaning till handling:
  • Använd handlingsord och fraser som uppmuntrar användare att klicka på länken, till exempel "Upptäck" "Utforska", "Lär dig", "Hämta", "Hitta" "Handla".
  • En uppmaning till handling kan avsevärt öka chanserna för användare att besöka din webbplats och locka dem att klicka på länken till din webbsida. Det hjälper också till att öka din klickfrekvens.

Exempel på bra metabeskrivningar:

 • "Upptäck de senaste modetrenderna och shoppa den senaste kollektionen hos XYZ Clothing. Hitta din perfekta outfit idag."
 • "Utforska vårt omfattande bibliotek med e-böcker och ljudböcker. Registrera dig för en gratis provperiod nu."
 • "Lär dig hur du förbättrar din golfsving med våra experttips och tekniker. Anmäl dig till vår onlinekurs idag."

Sammanfattningsvis

Att skriva en bra metabeskrivning en viktig aspekt av att optimera din webbplats för sökmotorer.

Genom att hålla dina metabeskrivningar korta och koncisa, använda relevanta sökord, göra dem engagerande, unika och inkludera uppmaningar, kan du förbättra chanserna att din webbplats visas på sökmotorns resultatsida och öka sannolikheten att användare klickar på länk till din webbsida.

Genom att följa dessa tips och använda de strategier som diskuteras i den här guiden kan du förbättra din webbplatss sökmotoroptimering och leda mer trafik till din webbplats.

Kom ihåg att metabeskrivning bara är en liten pusselbit, men det är en viktig sådan, och genom att göra det rätt ökar du chansen att din webbplats ses av potentiella användare.

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram