Meny

Så skriver du en produktbeskrivning som säljer: 10 tips + exempel

Vill du sälja din produkt online, men kämpar för att komma på och skriva en övertygande produktbeskrivning? En välskriven produktbeskrivning är en viktig del av alla e-handlare, eftersom den hjälper till att skilja din produkt från konkurrenterna, fastställa dess värde och övertyga potentiella kunder att göra ett köp.

I den här artikeln kommer vi att ge dig tio tips för att skriva en produktbeskrivning som säljer, tillsammans med exempel som hjälper dig att komma igång. Från att använda beskrivande och övertygande språk till att inkludera relevanta sökord och kund rekommendationer, vi täcker allt du behöver veta för att skapa en produktbeskrivning som effektivt förmedlar värdet av din produkt och inspirerar dina kunder att köpa.

Här är tio tips för att skriva en produktbeskrivning som säljer:

1. Använd ett beskrivande och övertygande språk
Använd ett beskrivande och övertygande språk för att hjälpa din kund att föreställa sig att använda och dra nytta av din produkt. Undvik att använda vaga eller generiska ord och fraser och fokusera istället på specifika egenskaper och fördelar.

2. Håll det kortfattat
En produktbeskrivning bör vara kortfattad och rakt på sak. Sikta på cirka 200-300 ord, eftersom det här är det bästa stället för de flesta onlineshoppare.

3. Använd punktlistor
Dela upp din produktbeskrivning i punkter för att göra det lättare för kunderna att skanna och läsa. Detta kommer att hjälpa dem att snabbt förstå nyckelfunktionerna och fördelarna med din produkt.

4. Inkludera relevanta sökord
Använd relevanta sökord genom hela din produktbeskrivning för att göra det lättare för kunder att hitta din produkt via sökmotorer. Fördelaktig om du innan gör en sökordsanalys för att veta vad som intresserar dina läsare relaterat till din produkt.

5. Använd bilder och videor
Utöver en skriftlig produktbeskrivning, överväg att använda bilder och videor för att visa upp din produkt. Detta kan bidra till att ge kunderna en bättre förståelse för hur din produkt ser ut och hur den fungerar.

6. Berätta en historia
En produktbeskrivning är mer än bara en lista över funktioner och fördelar. Överväg att berätta en historia om hur din produkt kan lösa ett problem eller förbättra en kunds liv. Detta kan hjälpa till att skapa en känslomässig kontakt med din publik.

7. Använd kundrekommendationer
Att inkludera kundrekommendationer i din produktbeskrivning kan bidra till att bygga förtroende och trovärdighet hos potentiella kunder. Välj rekommendationer som lyfter fram specifika fördelar och resultat som kunder har upplevt.

8. Använd en tydlig och handlingsbar uppmaning
Avsluta din produktbeskrivning med en tydlig och handlingsbar uppmaning, till exempel "Köp nu" eller "Lägg i varukorg". Detta kommer att uppmuntra kunder att ta nästa steg och göra ett köp.

9. Använd formatering till din fördel
Använd formateringstekniker, som fetstil, kursiv stil och punktlistor, för att uppmärksamma viktig information och göra din produktbeskrivning lättare att läsa.

10. Korrekturläsa och redigera
Se till att korrekturläsa och redigera din produktbeskrivning för grammatik och stavfel. En dåligt skriven produktbeskrivning kan stänga av potentiella kunder och minska din trovärdighet.

Här är tre exempel på välskrivna produktbeskrivningar som säljer:

Exempel 1:
"Våra ultramjuka och bekväma lakan är gjorda av 100 % ekologisk bomull och är speciellt designade för att hålla dig sval och bekväm hela natten lång. Lakanen har en trådantal på 1500 och ett påsytt lakan med djupa fickor för att passa madrasser upp till 46 cm tjocka. De är maskintvättbara och lätta att sköta, vilket gör dem till det perfekta valet för hektiska hushåll. Plus, med en rad färger och storlekar att välja mellan, kan du hitta den perfekta passformen för din säng. Prova dem idag och sov bättre än någonsin tidigare."

Exempel 2:
"Denna kraftfulla och mångsidiga mixer är perfekt för att göra smoothies, soppor och mer. Den högpresterande motorn och bladen i rostfritt stål gör att även de tuffaste ingredienserna går snabbt att arbeta, och den stora 2,2 liter behållaren låter dig blanda stora mängder på en gång . Mixern har också en mängd olika förprogrammerade inställningar, inklusive en smoothie-inställning, så att du kan få perfekta resultat varje gång. Mixern är lätt att rengöra och tål diskmaskin, vilket gör den perfekt för hektiska hushåll. Plus, med sin eleganta design , den kommer att se bra ut på vilken köksbänk som helst. Beställ din idag och börja njuta av läckra hemlagade kreationer."

Exempel 3:
"Håll ordning och reda på ditt schema med denna snygga och funktionella planerare. Planeraren har vecko- och månadsvyer, samt gott om plats för anteckningar och att göra-listor. Den kompakta storleken gör den lätt att ta med dig vart du än går , och det hållbara omslaget och bindningen säkerställer att den håller hela året. Plus, med en mängd olika färger och mönster att välja mellan, kan du hitta den perfekta planeraren som passar din personliga stil. Börja använda den här planeraren idag och håll dig på rätt spår för att uppnå dina mål."

Sammanfattningsvis

Jag hoppas att dessa tips och exempel hjälper dig att skriva en produktbeskrivning som säljer. Kom ihåg att fokusera på funktionerna och fördelarna med din produkt, använd ett beskrivande och övertygande språk och inkludera relevanta sökord, bilder och kundrekommendationer.

Se till att även använda formateringstekniker för att göra din produktbeskrivning lättläst och inkludera en tydlig uppmaning till handling.

Slutligen, korrekturläs och redigera din produktbeskrivning för att säkerställa att den är fri från fel.

Med dessa tips i åtanke kan du skapa en produktbeskrivning som effektivt förmedlar värdet av din produkt och hjälper till att övertyga potentiella kunder att göra ett köp.

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram