Meny

Shopify SEO-guide: Placerar din Shopify e-handel på Google 2023

Sökmotoroptimering (SEO) är en avgörande aspekt av alla e-handelsföretag. Det hjälper till att öka synligheten för din webbplats på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo, vilket gör det lättare för potentiella kunder att hitta dig.

I den här Shopify SEO guiden kommer vi att titta närmare på hur du optimerar din Shopify e-handelsbutik för sökmotorer och hur du får den på Google 2023.

Optimera din webbplatsstruktur

Det första steget i att optimera din Shopify-butik för sökmotorer är att se till att din webbplats är korrekt strukturerad.

Det betyder att det ska vara lätt att navigera, med en tydlig hierarki av sidor och kategorier. Det ska också vara mobilvänligt, eftersom allt fler använder sina smartphones för att surfa på nätet. Se till att din webbplats webbadresser är korta, rena och relevanta för sidans innehåll.

Undvik att använda siffror och specialtecken i dina webbadresser. Använd en tydlig och konsekvent menystruktur och se till att alla viktiga sidor är lätta att hitta.

 • Se till att din webbplats är lättnavigerad, med en tydlig hierarki av sidor och kategorier.
 • Se till att din webbplats är mobilanpassad
 • Använd korta, rena och relevanta webbadresser
 • Använd en tydlig och konsekvent menystruktur
 • Se till att alla viktiga sidor är lätta att hitta

Använd sökordsrika titlar och beskrivningar

Nästa steg är att se till att din webbplats har sökordsrika titlar och beskrivningar. Det betyder att du bör använda relevanta sökord i dina sidtitlar och metabeskrivningar så att sökmotorer enkelt kan förstå vad dina sidor handlar om.

Sidtitlar är det första som sökmotorer tittar på när de rankar sidor, så se till att dina titlar är beskrivande och innehåller relevanta sökord. Metabeskrivningar är de korta sammanfattningar som visas under sidtiteln i sökmotorns resultat.

Dessa bör inte innehålla fler än 155 tecken och även innehålla relevanta sökord.

 • Använd relevanta sökord i dina sidtitlar och metabeskrivningar
 • Se till att dina titlar är beskrivande och innehåller relevanta sökord
 • Metabeskrivningar bör inte innehålla mer än 155 tecken och innehålla relevanta sökord

Optimera dina produktsidor

Dina produktsidor är de viktigaste sidorna på din webbplats, så det är viktigt att se till att de är optimerade för sökmotorer.

Det betyder att du bör använda relevanta sökord i dina produkttitlar, beskrivningar och taggar. Du bör också inkludera bilder och videor av hög kvalitet för att visa upp dina produkter.

Använd produktbeskrivningar som både är informativa och innehåller relevanta sökord.

Se till att använda alt-taggar för att beskriva dina bilder, eftersom sökmotorer inte kan läsa bilder men de kan läsa texten i taggarna.

 • Använd relevanta sökord i dina produkttitlar, beskrivningar och taggar
 • Inkludera bilder och videor av hög kvalitet för att visa upp dina produkter
 • Använd produktbeskrivningar som både är informativa och innehåller relevanta sökord
 • Använd alt-taggar för att beskriva dina bilder

Bygg bakåtlänkar

Bakåtlänkar är länkar från andra webbplatser till din webbplats. Dessa är viktiga eftersom de bidrar till att öka auktoriteten för din webbplats, vilket i sin tur hjälper till att förbättra din rankning i sökmotorer.

För att bygga bakåtlänkar kan du nå ut till andra webbplatser i din nisch och be dem länka till din webbplats.

Du kan också delta i onlinecommunities, skriva gästinlägg på relevanta bloggar eller skapa infografik eller andra typer av delbart innehåll som andra webbplatser kanske vill länka till.

 • Nå ut till andra webbplatser i din nisch och be dem länka till din webbplats
 • Delta i onlineforum
 • Skriv gästinlägg på relevanta bloggar
 • Skapa infografik eller andra typer av delbart innehåll som andra webbplatser kanske vill länka till

Använd Google Analytics och Search Console

Google Analytics och Search Console är två kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att spåra din webbplats prestanda och identifiera eventuella problem som kan påverka din sökmotorrankning.

Genom att använda dessa verktyg kan du få värdefulla insikter om hur din webbplats presterar och göra nödvändiga ändringar för att förbättra din ranking.

Google Analytics låter dig spåra din webbplats trafik, avvisningsfrekvens, omvandlingsfrekvens och mer.

Search Console, å andra sidan, ger dig detaljerad information om din webbplats prestanda i sökmotorns resultat, inklusive vilka sökord som leder trafik till din webbplats och vilka sidor som har tekniska problem.

 • Använd Google Analytics för att spåra din webbplats trafik, avvisningsfrekvens, omvandlingsfrekvens och mer
 • Använd Search Console för att ge detaljerad information om din webbplats prestanda i sökmotorns resultat
 • Identifiera vilka sökord som leder trafik till din webbplats och vilka sidor som har tekniska problem

Optimera din Shopifys laddningshastighet

Webbplatsens laddningshastighet är en avgörande faktor för att bestämma din sökmotorranking.

Långsam laddning av webbplatser kan leda till en dålig användarupplevelse, vilket kan få besökare att lämna din webbplats snabbt.

För att förbättra din webbplats laddningshastighet bör du optimera bilder och videor för att minska deras filstorlekar, använda ett Content Delivery Network (CDN) för att distribuera ditt innehåll och minimera användningen av plugins och tredjepartsskript.

Optimera bilder kan göras genom att komprimera dem, minska deras upplösning eller använda ett plugin som automatiskt optimerar bilder. Ett CDN kan hjälpa till att distribuera ditt innehåll till flera platser, vilket gör att det laddas snabbare för användare över hela världen.

Att minimera användningen av plugins kan hjälpa till att minska antalet förfrågningar som webbläsaren måste göra, och därigenom påskynda sidladdningstiden.

 • Optimera bilder och videor för att minska laddningstiden
 • Använd ett Content Delivery Network (CDN) för att förbättra webbplatsens hastighet
 • Minimera användningen av plugins och tredjepartsskript

Skapa värdefullt och informativt innehåll

Att skapa värdefullt och informativt innehåll är ett effektivt sätt att locka besökare till din webbplats och förbättra din sökmotorrankning.

Genom att skapa blogginlägg eller artiklar om relevanta ämnen för din nisch kan du etablera dig som expert inom ditt område och attrahera potentiella kunder.

Videotutorials eller webbseminarier kan också vara ett bra sätt att ge användbar information till dina besökare och öka engagemanget.

Att använda sociala medier för att marknadsföra ditt innehåll kan dessutom bidra till att öka dess synlighet och nå en större publik.

Att använda interna länkar för att koppla ditt innehåll till andra relevanta sidor på din webbplats kan också hjälpa till att hålla besökare på din webbplats längre, vilket resulterar i en lägre avvisningsfrekvens och förbättrad rankning i sökmotorer.

 • Skapa blogginlägg eller artiklar om relevanta ämne för din nisch
 • Skapa videohandledningar eller webbseminarier
 • Använd sociala medier för att marknadsföra ditt innehåll
 • Använd interna länkar för att koppla ditt innehåll till andra relevanta sidor på din webbplats

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det avgörande att optimera din Shopify e-handelsbutik för sökmotorer för att öka synligheten och nå fler kunder 2023.

Genom att implementera strategierna från vår Shopify SEO guide, såsom att optimera webbplatsens struktur, metabeskrivningar, optimera produktsidor och skapa värdefullt och informativt innehåll, kan du kan förbättra din sökmotorrankning och leda mer trafik till din webbplats.

Kom ihåg att SEO är en pågående process, så det är viktigt att regelbundet övervaka din webbplats prestanda, göra justeringar vid behov och hålla dig uppdaterad med de senaste branschtrenderna. Med rätt tillvägagångssätt kan du få din Shopify e-handel på Google och nå större framgång under det kommande året.

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram