SEO för företag

SEO för företag

Världen har under det andra decenniet av 2000-talet blivit ett samhälle av ”nu”. Borta är dagarna där man letar upp saker i böcker eller uppslagsverk. Som företag kan SEO vara din väg till att växa dig stor.

Allt du letar efter idag finns i din handflata och driver långsamt världen.

Google ligger i framkant för allas sinnen när man letar efter svar eller letar efter ett lokalt företag. Och här är det viktigt att synas som företag. Stora företag har en fördel med sin höga marknadsföringsbudget. Men dessa företag är lättare att konkurrera ut på med organiska sökresultat.

Du som ägare till ett företag vill synas i sökresultaten och att kunder ska hitta ditt företag.

Det bästa sättet att åstadkomma detta är med en webbplats som är korrekt med hänsyn till sökmotorer och användare.

Företag som vill få en fördel mot sina konkurrenter har sett på sökmotoroptimering som en billigare väg. Betalda sökresultat visas på grund av dyra betalda annonser. Organiska sökresultat byggs från grunden genom strategiskt innehåll och hög rankning i sökmotorn.

Google Ads skall användas för varumärkeskännedom i väntan på att dina SEO ansträngningar tar effekt.

SEO är metoden för att skapa en strukturerad webbplats byggd för att driva trafik genom organisk sökning.

Du kan uppnå förstaplatsen och det bör vara ett prioriterat mål för ditt företag om du vill öka din verksamhet via webben.

Det är en viktig del av alla affärer, men en ganska skrämmande uppgift om du är ny i online-spektrumet.

Låt oss titta på några saker som hjälper till att uppnå ditt mål.

Skapa en grund och tydlig struktur för din webbplats

Google har satt standarden för hur webbplatser ska struktureras och har belönat dessa webbplatser som följer dessa protokoll. Det spelar ingen roll hur många tips och tricks som implementeras på din webbplats. Utan en ordentlig struktur som gör det enkelt för webbsökare att söka på din webbplats, kommer resultatet bli fruktlöst. En tydlig navigering bör vara din första prioritet och bör vara hierarkisk över följande:

 • Inlägg
 • Sidor
 • Kategorier
 • Underkategorier
 • Intern länkning
 • Rubriker

Strukturera din webbplats på ett tydligt sätt, detta signalerar vilken information som ska rankas högre och lägre. Du kommer möjliggöra enklare genomsökning för både Google och kunder.

Se till att du har allt ditt innehåll i rätt ordning och du kommer belönas med rankningar.

Skaffa kunskap inom SEO för företag

Google ändrar ofta sina algoritmer, så det är mycket viktigt att se till att du känner de senaste förändringarna. Att ta professionell hjälp för dessa förändringar kan vara viktigt när du ska uppfylla dina mål inom SEO för företag. Att ha en tydlig inriktning hjälper dig med dina uppsatta mål. Börja med saker som:

Mätvärden - används för att övervaka din trafik. Loggar du registreringar, inköp och leads på en plats så att du kan mäta från en vecka till annan? Det är viktigt att hålla koll på informationen så att du kan göra alla nödvändiga justeringar.

Verktyg för SEO –fortsätt att testa nya metoder för sökmotoroptimering. Vare sig det är att optimera innehåll eller korrekt taggning så kommer du vara redo för framgång!

Innehåll är A & O inom SEO för företag

Google har prioriterat innehåll som är bra och innehållsrikt till att vara den högsta källan till en högre ranking. Att få bra resultat för dina sökningar bör vara en prioritet för dig som företagsägare och bör definitivt vara en prioritet för dina kunder. Några saker att tänka på när du optimerar ditt innehåll online:

 • Googles sökalgoritmer prioriterar innehåll av högre kvalitet än sporadiskt utplacerade sökord över hela sidan. Google har straffat webbplatser för överexponering för sökord och har belönat webbplatser som har innehåll som är tydligt och innehållsrikt.
 • Längre, rikare innehåll kommer alltid att rankas högre än kortare och faktalöst innehåll.
 • Skriv inte ditt innehåll till en robot – skriv det för slutanvändaren eftersom du själv vill läsa resultaten. Att spamma med sökord brukade vara en taktik för att översvämma Google med de sökord du valt på din webbplats. Det är bättre nu att tilltala människor kontra datorer.
 • Ditt innehåll är inte begränsat till bara text – foton och videor har kommit långt för att hjälpa dina sidor att nå en högre ranking.
 • Genom att testa olika metoder och stilar för att skriva och se vad som fungerar och vad som inte gör ger dig en bättre uppfattning om vad din webbplats behöver för att hålla sig på topp.

Länkbyggnad är viktigt inom SEO för företag

En annan beprövad metod är att skapa länkar till och från din webbplats. Detta är en ständig process, oavsett om du har en befintlig webbplats eller startar en ny. Genom att lägga till nytt varje dag kommer du visa att du är aktiv.

Länka ditt innehåll internt till andra sidor och inlägg på din webbplats. Detta kommer att erbjuda användare andra vägar till den information du försöker sälja dem. Att ha ett inlägg eller en sida avskärmad från resten av din webbplats är inte bra praxis. Och i slutändan kommer din webbplats rangordnas lägre, eftersom Google anser att det är mindre viktigt. Genom att skapa mer sammanlänkning på din webbplats kommer det att hjälpa Google att genomsöka din webbplats. Detta ger också en bättre förståelse för vilken vikt innehållet har och hjälper besökare att navigera bättre.

Bakåtlänkar är också en viktig punkt för att bygga en framgångsrik webbplats. Det kan vara svårt som företag att få kvalitativa bakåtlänkar i början. Men försök, det finns företag som har en kvalitativ webbplats, och detta gynnar din SEO mångfaldigt. Tillbaka i början av SEO var det att köpa länkar. Idag rankar Google kvalitetslänkar högre än en stor mängd länkar. Att ha en högt rankad webbplatslänk till din webbplats och din till deras ger din webbplats en stark närvaro online.

Håll din webbplats snabb!

Ett bra SEO-tips för att upprätthålla och få mer trafik är att förbättra webbplatsens hastighet. SEO för företag är ofta svårare men i detta avseendet lättare då man innehar mindre information. Det är en balans mellan tekniskt innehåll och kvalitativt synligt innehåll. Google har meddelat att detta kommer att tas i hänsyn till din webbplatsrankning.

Genom att ta bort ”överflöd” från din webbplats kan du se till att det går smidigt och snabbt. Saker att tänka på är att komprimera dina bilder och filer. Använd cache i webbläsaren och bli av med onödiga element i CSS och JavaScript. Det finns webbplatsverktyg som kan hjälpa till att trimma din webbplats och få den att ladda snabbare. Hastighet är också ett övervägande för din slutanvändare eftersom de kommer att få sin information snabbt.

Mobila överväganden

Att ha din webbplats optimerad för mobil har blivit en viktig del av Googles algoritm och indexering. Från och med 2018 har Google indexerat mobila webbplatser och belönat webbplatser för att vara mobila och lyhörda. Senare under 2021 kommer ännu mer aspekter att ta hänsyn till när det gäller mobiloptimeringar har Google meddelat. När du utformar din webbplats, överväga dess respons och se till att alla dina element är synliga på alla enheter. Genom att betona användarupplevelsen för slutanvändaren kommer du att ge Google mer incitament att ranka din webbplats högre.

Sammanfattningsvis

Att behärska alla stegen ovan kommer att ge din webbplats en skjuts upp.

Medan du gör alla modifikationer och alternativ, se till att hålla en logg över detta genom Google Analytics.

Att veta vad som fungerar för din webbplats kommer att ta dig långt mot en framgångsrik webbplats!

Att driva en SEO kampanj själv kräver tid men är möjligt om du börjar och din budget är begränsad.

SEO för företag är en investering som kan avgöra framgången.

Om du vill frigöra din tid och fokusera på dina kunder skulle en SEO byrå vara en bra lösning.

Lycka till!

Peter Larsson
Peter Larsson

När han inte är ute och upplever naturen på cykel, hjälper Peter till med företagslanseringar och att driva fantastiska resultat till företagare runt om i Sverige och Norden i alla storlekar.

Anslut till 3900+ kundbesatta läsare på vår e-postlista.

Sakkunnigt samlade e-postmeddelanden som hjälper dig att leverera en exceptionell kundupplevelse.