Meny

10 Effektiva steg för att öka konverteringar på din sajt 2023

Att öka konvertering handlar om att bjuda in till din webbplats och ge besökaren det denna letar efter. Bjuder din webbplats varmt in potentiella kunder att lära sig mer om ditt företag eller lämnar den dem med massa frågor?

Design spelar en avgörande roll när det kommer till kunders köpbeslut, och med dagens konsumenter bombarderade med mer information, annonser och erbjudanden än någonsin, måste företag verkligen sticka ut för att hålla en användares uppmärksamhet tillräckligt länge för att genomföra försäljningen.

Vad är konvertering på webbplatsen?

Webbplatskonvertering hänvisar till processen att omvandla en webbplatsbesökare till en önskad handling. Denna åtgärd kan vara en försäljning, en registrering, en nedladdning eller något annat önskat mål som ett företag har för sin webbplats.

Konverteringsfrekvensen hänvisar till andelen webbplatsbesökare som vidtar önskad åtgärd. Till exempel, om en webbplats har en konverteringsfrekvens på 5 %, betyder det att 5 av 100 besökare gör önskad åtgärd.

Att förbättra webbplatskonvertering är ett viktigt mål för företag, eftersom det kan leda till ökade intäkter och tillväxt. Det finns många faktorer som kan påverka webbplatskonvertering, inklusive designen och användbarheten av webbplatsen, värdet och relevansen av produkten eller tjänsten som erbjuds och effektiviteten i uppmaningen.

Det finns flera strategier som företag kan använda för att förbättra sin webbplatskonvertering, till exempel A/B-testning, användbarhetstestning och optimering för mobila enheter. Genom att analysera data och kontinuerligt testa och förfina sin webbplats kan företag förbättra sin konverteringsfrekvens och uppnå sina önskade mål.

Vad innebär konverteringsoptimering?
Konverteringsoptimering avser processen att öka andelen webbplatsbesökare som vidtar en önskad åtgärd, som att göra ett köp eller fylla i ett formulär. Detta åstadkoms vanligtvis genom en kombination av testning och analys av data för att identifiera områden för förbättringar och implementering av ändringar på webbplatsen som är utformade för att öka sannolikheten för konvertering.

Målet med konverteringsoptimering är att maximera värdet som företag får av sin webbplatstrafik. Detta kan göras genom att identifiera och åtgärda eventuella spärrar eller friktion som kan hindra besökare från att konvertera, och genom att skapa en användarupplevelse som är utformad för att uppmuntra konvertering.

Konverteringsoptimering är en pågående process som kräver att företag kontinuerligt testar och analyserar sin webbplats för att identifiera möjligheter till förbättringar. Genom att kontinuerligt optimera sin webbplats kan företag öka sin omvandlingsfrekvens och uppnå sina önskade mål.

Tio sätt att få besökare att konvertera på sajten!

 1. Definiera tydligt ditt konverteringsmål
  Innan du kan börja försöka få besökare att konvertera på din webbplats måste du veta exakt vad du vill att de ska göra. Vill du att de ska göra ett köp, registrera sig för ett nyhetsbrev eller ladda ner ett whitepaper? Att tydligt definiera ditt konverteringsmål hjälper dig att skräddarsy din strategi för att uppnå det.
 2. Gör det enkelt för besökare att vidta åtgärder
  Ju lättare du gör det för besökarna att vidta önskad åtgärd, desto mer sannolikt är det att de gör det. Detta innebär att ha en tydlig och framträdande uppmaning, göra kassaprocessen smidig och minimera antalet steg som krävs för att slutföra konverteringen.
 3. Erbjud värde
  Besökare är mer benägna att konvertera om de känner att de får något av värde tillbaka. Detta kan vara en rabatt, fri frakt eller tillgång till exklusivt innehåll.
 4. Använd socialt bevis
  Att se att andra framgångsrikt har vidtagit den önskade åtgärden kan vara en kraftfull motivation för besökarna. Använd kundrecensioner, vittnesmål och följare på sociala medier för att visa att andra har haft en positiv upplevelse av ditt företag.
 5. Optimera för mobila enheter
  Med fler och fler människor som använder internet på sina telefoner är det viktigt att optimera din webbplats för mobilen. Detta innebär att ha en lyhörd design och snabba laddningstider för att säkerställa en sömlös upplevelse för mobilanvändare.
 6. A/B-test
  A/B-testning innebär att visa två versioner av en sida för besökare och mäta vilken som presterar bäst. Detta kan vara ett kraftfullt verktyg för att identifiera vad som fungerar och vad som inte fungerar på din webbplats och kan hjälpa dig att kontinuerligt förbättra din omvandlingsfrekvens.
 7. Använd övertygande design
  Utformningen av din webbplats kan spela en stor roll vid konvertering. Att använda övertygande designtekniker, som att använda bilder och språk som väcker känslor, skapa en känsla av brådska och använda principen om knapphet, kan alla bidra till att öka konverteringen.
 8. Anpassa upplevelsen
  Att anpassa upplevelsen för besökarna kan få dem att känna sig mer uppskattade och öka deras sannolikhet att konvertera. Det kan vara så enkelt som att använda deras namn i en hälsning eller visa dem produkter eller innehåll som är anpassat efter deras intressen.
 9. Gör det enkelt att navigera
  En förvirrande eller rörig webbplats kan stänga av besökare och minska chanserna för konvertering. Se till att din webbplats är lätt att navigera på och att besökare snabbt och enkelt kan hitta det de letar efter.
 10. Använd retargeting
  Retargeting innebär att visa annonser för besökare som redan har interagerat med din webbplats. Detta kan vara ett effektivt sätt att få besökarna tillbaka till din webbplats och öka chanserna för konvertering.

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram