Meny

7 gratis SEO-verktyg du inte kan leva utan

Sökmotoroptimering (SEO) är processen att förbättra synligheten för en webbplats på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Genom att optimera din webbplats för relevanta sökord och fraser kan du öka sannolikheten för att din webbplats kommer att rankas högt i sökresultaten och leda mer trafik till din webbplats.

Även om det finns många betalda SEO-verktyg tillgängliga, finns det också ett antal gratisverktyg som kan vara lika effektiva för att hjälpa dig att förbättra din webbplats sökmotoroptimeringsinsatser. I den här artikeln kommer vi att diskutera 7 gratis SEO-verktyg som du bara inte kan leva utan.

7 gratis SEO-verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din sökmotoroptimering:

 1. Google Search Console: Google Search Console är en gratis webbtjänst som erbjuds av Google som hjälper dig att övervaka och upprätthålla din webbplats närvaro i Googles sökresultat.Med Google Search Console kan du se hur din webbplats presterar på Google-sökning och identifiera eventuella problem som behöver åtgärdas.Den tillhandahåller data om de sökfrågor som leder trafik till din webbplats, den genomsnittliga positionen för din webbplats i sökresultaten och de klick och visningar som din webbplats får.Google Search Console varnar dig också för eventuella problem med din webbplats, till exempel genomsökningsfel, säkerhetsproblem och manuella åtgärder som vidtas av Google.Denna information är värdefull för att säkerställa att din webbplats är tillgänglig och säker, och att den har god status hos Google.Förutom att ge insikter om din webbplats prestanda på Google-sökning, erbjuder Google Search Console även en mängd andra funktioner.Dessa inkluderar möjligheten att skicka in din webbplatskarta och enskilda webbadresser för genomsökning och att se vilka webbplatser som länkar till din webbplats.Sammantaget är Google Search Console ett måste-verktyg för alla webbplatsägare.

  Det ger värdefulla insikter om hur din webbplats presterar på Googles sökning och hjälper dig att identifiera och åtgärda eventuella problem som kan påverka din webbplats synlighet i sökresultat.

 2. Google Analytics: Google Analytics är en gratis webbanalystjänst som erbjuds av Google som ger detaljerade insikter om trafiken och beteendet på din webbplats.Med Google Analytics kan du spåra ett brett utbud av mätvärden, inklusive antalet besökare på din webbplats, källan till trafiken (som sökmotorer, hänvisningswebbplatser eller direkttrafik) och antalet sidvisningar.Det ger också information om den geografiska platsen för dina besökare, deras enheter och webbläsare, och hur länge deras besök är.Ett av nyckelmåtten som tillhandahålls av Google Analytics är avvisningsfrekvensen, som är andelen besökare som lämnar din webbplats efter att bara ha tittat på en sida.En hög avvisningsfrekvens kan indikera att din webbplats inte ger en bra användarupplevelse eller att den inte är relevant för besökarens behov.Sammantaget är Google Analytics ett viktigt verktyg för att spåra resultatet av din webbplats.Den tillhandahåller en mängd data som kan hjälpa dig att förstå dina besökares beteende och identifiera möjligheter för att förbättra din webbplats användarupplevelse och sökmotoroptimering.
 3. SEMrush: SEMrush är ett omfattande SEO-verktyg som tillhandahåller en mängd olika funktioner för att analysera och förbättra din webbplats prestanda. En av nyckelfunktionerna i SEMrush är dess sökordsforskningsverktyg, som låter dig identifiera de mest effektiva sökorden för din webbplats.Den tillhandahåller data om sökvolymen och svårighetsgraden för varje sökord, samt relaterade sökordsidéer.Förutom sökordsanalys erbjuder SEMrush också ett webbplatsrevisionsverktyg som analyserar din webbplats för eventuella problem som kan påverka dess SEO-prestanda.Den letar efter saker som trasiga länkar, duplicerat innehåll och saknade titeltaggar och ger rekommendationer för hur man åtgärdar eventuella problem.SEMrush erbjuder också ett analysverktyg för bakåtlänkar som hjälper dig att spåra och analysera länkarna som pekar till din webbplats. Den visar kvaliteten och kvantiteten på länkarna, samt ankartexten som används i länkarna.Denna information kan vara användbar för att identifiera möjligheter att skapa högkvalitativa länkar till din webbplats.Sammantaget är SEMrush ett kraftfullt verktyg som ger en detaljerad analys av din webbplats prestanda. Dess funktioner för sökordsforskning, webbplatsgranskning och bakåtlänksanalys är särskilt användbara för alla som vill förbättra sin webbplats synlighet i sökmotorer.
 4. Ahrefs: Ahrefs är ett kraftfullt SEO-verktyg som ger ett brett utbud av funktioner för att analysera och förbättra din webbplats bakåtlänkar.En av nyckelfunktionerna hos Ahrefs är dess analysverktyg för bakåtlänkar, som låter dig se antalet och kvaliteten på länkar som pekar till din webbplats.Den tillhandahåller data om domänauktoriteten för de länkande webbplatserna, såväl som ankartexten som används i länkarna.Denna information kan hjälpa dig att identifiera möjligheter att bygga högkvalitativa bakåtlänkar och förbättra din webbplats synlighet i sökmotorer.Förutom bakåtlänksanalys erbjuder Ahrefs också en mängd andra funktioner för att förbättra din webbplats SEO. Dessa inkluderar ett sökordsforskningsverktyg, ett webbplatsgranskningsverktyg och ett innehållsanalysverktyg.Sammantaget är Ahrefs ett omfattande SEO-verktyg som ger en mängd information om din webbplats bakåtlänkar.Dess analysverktyg för bakåtlänkar är särskilt användbart för alla som vill förbättra sin webbplats synlighet i sökmotorer.
 5. Moz: Moz är ett omfattande SEO-verktyg som erbjuder en mängd funktioner som hjälper dig att förbättra din webbplats sökmotoroptimering. En av nyckelfunktionerna i Moz är dess sökordsforskningsverktyg, som låter dig identifiera de mest effektiva sökorden för din webbplats.Den tillhandahåller data om sökvolymen och svårighetsgraden för varje sökord, samt relaterade sökordsidéer.Moz erbjuder också ett webbplatsrevisionsverktyg som analyserar din webbplats för eventuella problem som kan påverka dess SEO-prestanda.Den letar efter saker som trasiga länkar, duplicerat innehåll och saknade titeltaggar och ger rekommendationer för hur man åtgärdar eventuella problem.Förutom sökordsforskning och webbplatsrevision erbjuder Moz också ett länkanalysverktyg som hjälper dig att spåra och analysera länkarna som pekar till din webbplats. Den visar kvaliteten och kvantiteten på länkarna, samt ankartexten som används i länkarna.Denna information kan vara användbar för att identifiera möjligheter att skapa högkvalitativa länkar till din webbplats.Sammantaget är Moz ett välrespekterat SEO-verktyg som tillhandahåller en mängd funktioner som hjälper dig att förbättra din webbplats sökmotoroptimeringsinsatser.

  Dess verktyg för sökordsforskning, webbplatsgranskning och länkanalys är särskilt användbara för alla som vill öka sin webbplats synlighet i sökmotorer.

 6. Ubersuggest: Ubersuggest är ett gratis SEO-verktyg som hjälper dig att generera sökordsidéer och analysera konkurrensen om dessa sökord.För att använda Ubersuggest, skriv helt enkelt in ett nyckelord i verktyget och det kommer att generera en lista med relaterade sökord, samt tillhandahålla data om sökvolymen och svårighetsgraden för varje sökord.Svårighetsgraden är en poäng på en skala från 1 till 100 som indikerar hur svårt det är att rangordna för ett visst sökord baserat på konkurrensens styrka.Förutom att generera sökordsidéer ger Ubersuggest också en mängd information om konkurrensen för varje sökord.Den visar de bästa webbplatsernas rankning för sökordet, såväl som antalet bakåtlänkar och domänbehörighet för varje webbplats.Denna information kan hjälpa dig att avgöra styrkan i konkurrensen för ett visst sökord och om det är värt att rikta in sig på.Sammantaget är Ubersuggest ett användbart verktyg för alla som vill förbättra sin webbplats sökmotoroptimeringsinsatser.Det är lätt att använda och ger värdefulla insikter som kan hjälpa dig att identifiera de bästa sökorden att rikta in sig på och förstå konkurrensen om dessa sökord.
 7. Woorank: Detta är ett webbplatsanalysverktyg som ger en heltäckande översikt över din webbplats SEO-prestanda. Den erbjuder ett brett utbud av funktioner, inklusive analys på sidan, teknisk SEO-analys och ett verktyg för innehållsanalys.En av nyckelfunktionerna hos Woorank är dess förmåga att ge rekommendationer för förbättringar.Den kommer att identifiera eventuella problem med din webbplats SEO, såsom trasiga länkar, dubblettinnehåll och dålig användning av rubriktaggar, och ge förslag på hur man åtgärdar dem.Den ger också förslag för att förbättra den övergripande användarupplevelsen av din webbplats, inklusive användning av sociala medier och mobiloptimering.Förutom sin analys och rekommendationer erbjuder Woorank också en mängd andra användbara funktioner.Till exempel tillhandahåller den ett sökordsforskningsverktyg som kan hjälpa dig att identifiera de mest effektiva sökorden att rikta in sig på, samt ett analysverktyg för bakåtlänkar som kan hjälpa dig att identifiera och spåra länkarna som pekar till din webbplats.Sammantaget är Woorank ett enkelt men kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din webbplats SEO-prestanda och driva mer trafik till din webbplats.

Sammantaget kan dessa 7 gratis SEO-verktyg hjälpa dig att förbättra din sökmotoroptimering och driva mer trafik till din webbplats. Även om det finns många andra SEO-verktyg tillgängliga, är dessa några av de mest populära och effektiva som du definitivt bör kolla in.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det många gratis SEO-verktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att förbättra din webbplats sökmotoroptimeringsinsatser och driva mer trafik till din webbplats. Några av de viktigaste verktygen inkluderar Google Search Console, Google Analytics, SEMrush, Ahrefs, Moz, Ubersuggest och Woorank.

Vart och ett av dessa verktyg erbjuder en mängd funktioner som kan hjälpa dig att förstå prestandan på din webbplats och identifiera möjligheter till förbättringar. Genom att använda dessa verktyg och implementera rekommendationerna de ger kan du öka din webbplats synlighet i sökmotorer och leda mer kvalificerad trafik till din webbplats.

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram