Att bygga en webbplats utan ett innehållshanteringssystem (CMS) är som att montera en möbel utan en manual. Du kan göra det, men det kommer att vara mycket, mycket svårare. Därför väljer de flesta företag att använda ett CMS som WordPress för sin webbplats.
Chansen är stor att ditt företag är bland dessa företag. Men även med ett CMS som WordPress vid din sida, finns det ingen garanti för att din sida kommer att ranka bra i sökresultaten. Det finns fortfarande sökmotoroptimerings (SEO) problem som kan uppstå.
Vad är dessa problem, och hur kan du lösa dem?
Det är vad vi är här för att diskutera.
E-E-A-T är en uppsättning riktlinjer från Google. Det står för Erfarenhet, Expertis, Auktoritet och Tillit. Riktlinjen säger i grunden att om du vill vinna det sista ordet i den akronymen (Tillit), måste du först tjäna de andra tre (Erfarenhet, Expertis och Auktoritet).
Så, hur gör du det när det gäller teknisk SEO i WordPress? Ett av de bästa sätten att öka dessa tre saker är att visa ansiktena bakom ditt team. Till exempel, om du har en företagsblogg, ställ in den så att det syns vem som skrev varje sida. Kanske inkluderar du även en kort biografi för varje skribent.
Du bör också se till att visa när varje sida skrevs (eller senast uppdaterades) så att användare vet hur aktuell informationen är.
Ett annat sett med Googles riktlinjer att följa är Core Web Vitals, som huvudsakligen handlar om optimering av sidans laddningstid. I grunden gäller: ju snabbare dina sidor laddas för användarna, desto högre är chansen att de rankas högt i Google.
Ett av de bästa sätten att optimera sidladdningstid är att komprimera alla bilder du använder. Bilder med stora filstorlekar kommer att bromsa dina sidladdningstider avsevärt. Du bör också försöka använda systemfonter på din webbplats istället för att använda special typsnitt, som laddas långsammare.
Andra saker du kan göra inkluderar:
En annan teknisk uppgift i WordPress är att korrekt namnge dina permalänkar. När vi pratar om att namnge permalänkar, menar vi processen att komma på URL:er för enskilda sidor på din webbplats. Dina permalänkar bör korrekt återspegla innehållet på dina sidor.
Till exempel, om ditt företag heter Svenska Möbler och du har ett blogginlägg med titeln "5 tillverkningsfakta du kanske inte känner till", vill du inte att URL:en ska vara:
www.svenskamobler.se/blogg/grg4554g54
Du vill att den ska vara något i stil med:
www.svenskamobler.se/blogg/5-tillverkningsfakta
Det är en föredragen URL, eftersom det hjälper användare att bättre förstå vilken typ av sida de kommer att besöka om de klickar på en länk till den.
När vi talar om länkar vill du se till att inkludera dem på din webbplats. Faktum är att länka till dina webbsidor är en av de viktigaste uppgifterna i WordPress för SEO.
Av den anledningen, se till att inkludera interna länkar på din webbplats. För att göra det länkar du helt enkelt till sidor på din webbplats från andra sidor på din webbplats. Målet är att hålla användare på din webbplats längre genom att låta dem hoppa från en sida till en annan.
Men interna länkar hjälper också Google att se dina sidor som mer pålitliga eftersom andra sidor länkar till dem. Följaktligen rankar den dem högre.
En till länkrelaterad teknisk uppgift i WordPress: Se till att hålla utkik efter trasiga länkar och fixa de som dyker upp. En av de värsta sakerna för din SEO är 404-fel. Om någon dirigeras till en sida på din webbplats som inte finns, kommer de troligen inte att vara intresserade av att komma tillbaka.
För att undvika detta, övervaka alltid 404-fel och åtgärda dem så snart de uppstår. Dessa kan inträffa av olika skäl, som om en sidas URL ändras eller den tas bort, men andra sidor länkar fortfarande till den.
Du kan förebyggande undvika 404s genom att alltid ta bort eller ändra länkar till en sida så snart du tar bort den.
Ett av de största SEO-problemen med WordPress är tillgänglighet. Inte bara kommer din webbplats att förlora trafik på grund av dålig tillgänglighet, och inte bara kommer du att frustrera människor med funktionsnedsättningar som synnedsättning, men du kommer också att ha svårt att ranka lika högt i Google.
För att förhindra dessa problem, se till att utnyttja alla de alternativ WordPress har för tillgänglighet. Bland annat, se till att du gör följande:
Ett av de SEO-problem i WordPress som kan fullständigt krossa din webbplats trafik är om du inte åtgärdar fel med inställning av sidkarta. En sidkarta är precis vad det låter som - en layout som visar hur alla sidor på din webbplats är kopplade.
Genom att skapa en sidkarta och skicka in den till Google, låter du den hitta, genomsöka och ranka alla sidor på din webbplats. Det innebär att de börjar visas i sökresultaten mycket snabbare och rankar högre. Utan en sidkarta är Google inte säker på vilka sidor som tillhör din webbplats, och många av dem kommer inte att bli genomsökta.
Slutligen, se till att använda schema markup på din webbplats. Vad är schema markup? I grunden är det där du lägger till kod till varje av dina sidor för att berätta för Google vad de handlar om.
Detta har två fördelar. För det första betyder det att Google vet vilka sökningar den ska ranka dina sidor för, vilket hjälper dig att nå rätt publik. Och för det andra, det låter Google ge dina sidor utvalda utdrag i sökresultaten, vilket är resultat som innehåller mer detaljerad info om sidan och drar till sig fler klick.
Letar du efter en byrå som kan hjälpa dig att arbeta igenom dessa tekniska SEO-problem med WordPress och öka din webbplats position i rankningarna? Välj Seorush!
Vi har över 12 års erfarenhet av SEO och webbutveckling, så vi vet exakt hur man får din webbplats på Googles goda sida och presenterar den för användare. När du samarbetar med oss för våra SEO-tjänster, kommer du inte att ångra ditt beslut.
Intresserad av att börja arbeta med oss? Ring 070-235 59 49 eller kontakta oss online idag!