Publicerat: 11 januari 2023

Utveckla en vinnande innehållsstrategi för Facebook: En guide 2023

Innehålls strategi för Facebook

En stark innehållsstrategi på Facebook kan hjälpa dig att nå din målgrupp, bygga upp varumärkesmedvetenhet och driva engagemang.

Facebook är en av de mest använda sociala medieplattformarna i världen, vilket ger en oöverträffad möjlighet för företag och privatpersoner att få kontakt med en global publik.

Vi har tidigare skrivit en nybörjarguide för Facebook marknadsföring.

I den här guiden kommer vi att diskutera nyckelelementen för att utveckla en innehållsstrategi för Facebook, inklusive hur du definierar dina mål, förstår din publik, väljer rätt innehållsformat och använder uppmaningar.

Vi kommer också att ge tips för att schemalägga och publicera innehåll och analysera resultat för att fatta datadrivna beslut. Den här guiden hjälper dig att skapa en effektiv innehållsstrategi för ditt företag på Facebook, hjälpa dig att nå dina mål och få ut det mesta av denna kraftfulla plattform.

Hur du skapar en innehållsstrategi på Facebook i 6 enkla steg med exempel

 1. Definiera dina mål
  Det första steget i att utveckla en innehållsstrategi för Facebook är att tydligt definiera dina mål. Vad vill du uppnå genom din närvaro på plattformen? Vanliga mål kan vara att öka varumärkesmedvetenheten, driva trafik till webbplatsen, generera potentiella kunder eller marknadsföra produkter och tjänster.

  • Till exempel: Om ditt mål till exempel är att öka webbplatstrafiken kan du skapa innehåll som är utformat för att leda tillbaka klick till din webbplats. Detta kan inkludera teasers för blogginlägg eller produktdemonstrationer som länkar tillbaka till din webbplats. Om ditt mål är att generera potentiella kunder kan du skapa en målsida på din webbplats och sedan marknadsföra den sidan via dina Facebook-inlägg, med hjälp av uppmaningar som uppmuntrar användare att tillhandahålla sin kontaktinformation i utbyte mot en leadmagnet.
 2. Känn din publik
  För att skapa innehåll som resonerar med din publik måste du förstå vilka de är. Tänk på faktorer som ålder, kön, plats, intressen och beteende. Använd Facebooks verktyg för Audience Insights för att lära dig mer om dina följare, inklusive demografi, beteenden och intressen.

  • Till exempel: Om du säljer babyprodukter, skulle din publik i första hand bestå av nyblivna och blivande föräldrar, vilket skulle vägleda ditt innehåll mot ämnen som graviditet, föräldraskap, babyutrustning och säkerhet. Dessutom kan du använda intressedata för att rikta ditt innehåll till föräldrar som är specifikt intresserade av ekologiska eller miljövänliga produkter.
 3. Välj rätt typ av innehåll
  Facebook erbjuder en mängd olika innehållsformat, inklusive text, bilder, videor och livevideo. Fundera på vilken typ av innehåll som bäst uppnår dina mål och får resonans hos din publik.

  • Till exempel: Om ditt mål är att öka varumärkesmedvetenheten kan du välja att använda bilder med en stark varumärkesidentitet eller livevideor som ger din publik en titt bakom kulisserna på ditt företag. För en produktlansering kan du välja att skapa en serie produktdemos i ett videoformat. Om ditt mål är att generera potentiella kunder kan du skapa en "how-to"-video eller ett webbseminarium som ger värdefull information i utbyte mot en e-postadress.
 4. Använd uppmaningar
  Inkludera uppmaningar i ditt Facebook-innehåll för att uppmuntra engagemang och hjälpa dig att nå dina mål. En uppmaning till handling är en instruktion eller uppmaning som uppmuntrar användare att vidta en specifik åtgärd, som att besöka din webbplats, registrera dig för ett nyhetsbrev eller delta i ett evenemang.

  • Till exempel: Om du har en ny produktlansering kan du använda uppmaningar som "Besök vår webbplats för mer information" i ditt Facebook-inlägg, och uppmuntra användare att besöka din webbplats och lära dig mer om din nya produkt.
 5. Schemalägg och publicera ditt innehåll
  Att skapa en innehållskalender hjälper dig att hålla dig organiserad och konsekvent med ditt Facebook-innehåll.

  • Till exempel: Du kan välja att publicera ett nytt blogginlägg på din webbplats varje måndag och sedan marknadsföra det inlägget på din Facebook-sida.Detta kan hjälpa dig att bygga en lojal följare, eftersom följare kommer att förvänta sig innehåll från dig vid specifika tidpunkter.Dessutom kan schemalägga dina inlägg i förväg hjälpa till att säkerställa att din Facebook-sida alltid är aktiv, även när du är upptagen med andra uppgifter.
 6. Analysera och förbättra
  Det sista steget i att utveckla en innehållsstrategi för Facebook är att analysera dina resultat och göra förbättringar.Använd Facebooks insikter för att spåra nyckeltal som engagemang, räckvidd och klickfrekvenser. Analysera din data för att se vilka typer av innehåll som presterar bäst, vid vilka tidpunkter och med vilka målgrupper.

  • Till exempel: Om du märker att videor presterar bättre än andra typer av innehåll kan du välja att fokusera på att skapa mer videoinnehåll i framtiden.Dessutom, om du märker att vissa tider på dygnet är bättre för engagemang, kan du välja att schemalägga ditt innehåll så att det publiceras under dessa tider.

Sammanfattningsvis

Att utveckla en innehållsstrategi för Facebook är viktigt för alla företag eller individer som vill nå en global publik.

Genom att definiera dina mål, förstå din publik, välja rätt innehållsformat och använda uppmaningar kan du skapa engagerande innehåll som resonerar med din publik.

Genom att schemalägga och publicera ditt innehåll kan du dessutom säkerställa ett konsekvent budskap och genom att analysera dina resultat kan du fatta datadrivna beslut för att förbättra din räckvidd och ditt engagemang.

Kom ihåg att se över din strategi regelbundet och göra justeringar allt eftersom du får fler insikter.

Med en välplanerad och genomförd innehållsstrategi kan du förvandla din Facebook-närvaro till ett kraftfullt verktyg för att nå och få kontakt med din målgrupp.