Meny

Förstå grunderna för teknisk SEO

Teknisk SEO är en avgörande aspekt av sökmotoroptimering, och det innebär att optimera en webbplats tekniska element för att förbättra dess synlighet och rankning på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Detta inkluderar bland annat optimering av webbplatsstruktur, hastighet och mobilrespons. Här kommer vi att diskutera grunderna för teknisk SEO för att hjälpa dig förstå hur du kan förbättra din webbplats prestanda i sökresultat.

Webbplatsstruktur

Strukturen på en webbplats spelar en avgörande roll för teknisk SEO. En välstrukturerad webbplats är lätt för sökmotorer att genomsöka och indexera, vilket kan förbättra dess synlighet i sökresultat. För att optimera din webbplats struktur, överväg följande:

 • Använd en ren och organiserad URL-struktur.
 • Använd rätt rubriktaggar (H1-H6) för att indikera hierarkin för ditt innehåll.
 • Använd interna länkar för att hjälpa sökmotorer att förstå förhållandet mellan sidor på din webbplats.
 • Använd en webbplatskarta för att hjälpa sökmotorer att hitta och genomsöka alla sidor på din webbplats.

Webbplatshastighet

Webbplatshastighet är en annan viktig aspekt av teknisk SEO. Sökmotorer föredrar webbplatser som laddas snabbt, eftersom de ger en bättre användarupplevelse.

För att optimera din webbplats hastighet, överväg följande:

 • Minska storleken på bilder och andra mediefiler.
 • Minimera användningen av kod och skript.
 • Använd ett Content Delivery Network (CDN) för att distribuera innehåll till användare från en plats som är närmast dem.
 • Använd ett caching-plugin för att minska antalet förfrågningar till din server.

Mobil lyhördhet

Mobil lyhördhet är en avgörande aspekt av teknisk SEO, eftersom fler och fler användare kommer åt webbplatser på sina mobila enheter. Sökmotorer föredrar webbplatser som är optimerade för mobila enheter, eftersom de ger en bättre användarupplevelse.

För att optimera din webbplats för mobila enheter, överväg följande:

 • Använd en responsiv design för att anpassa din webbplats layout till storleken på användarens enhet.
 • Optimera bilder och andra mediefiler för mobila enheter.
 • Minimera användningen av kod och skript.

Genomsökningsbarhet

Genomsökningsbarhet är möjligheten för sökmotorrobotar att komma åt och indexera alla sidor på en webbplats.

Det betyder att om din webbplats inte är genomsökningsbar kommer sökmotorer inte att kunna hitta eller indexera alla dina sidor, vilket kan påverka din synlighet i sökresultaten.

För att optimera webbplatsens genomsökningsbarhet, överväg följande:

 • Använd en robots.txt-fil för att ange vilka sidor på din webbplats som ska indexeras av sökmotorer.
 • Använd en webbplatskarta för att hjälpa sökmotorer att hitta och genomsöka alla sidor på din webbplats.
 • Åtgärda trasiga länkar och omdirigeringar för att säkerställa att sökmotorer kan komma åt alla sidor på din webbplats.
 • Använd ett verktyg som Google Search Console för att övervaka din webbplats genomsökningsbarhet och identifiera eventuella problem.

Schemamarkering

Schemamarkering är en typ av kod som du kan lägga till på din webbplats för att hjälpa sökmotorer att förstå innehållet på dina sidor. Detta kan inkludera information som företagets namn, adress, telefonnummer och mer.

Att lägga till schemamarkering på din webbplats kan hjälpa sökmotorer att förstå ditt innehåll bättre, vilket kan förbättra din synlighet i sökresultat.

För att lägga till schemamarkering på din webbplats kan du använda Schema.org-ordlistan och lägga till koden i din webbplats HTML.

Säkerhet

Säkerhet är en viktig aspekt av teknisk SEO, eftersom sökmotorer föredrar webbplatser som är säkra. Det betyder att din webbplats ska använda HTTPS-protokollet, som krypterar data som överförs mellan användarens webbläsare och din webbplats.

För att säkerställa att din webbplats är säker bör du installera ett SSL-certifikat på din webbplats, vilket kommer att ändra webbadressen till din webbplats från HTTP till HTTPS. Att ha ett SSL-certifikat lägger också till ett lager av förtroende för din webbplats och ökar användarens engagemang.

Slutsats

Teknisk SEO är ett komplext och ständigt föränderligt område, och det är viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste bästa metoderna för att säkerställa att din webbplats är optimerad för sökmotorer.

Genom att förstå grunderna för teknisk SEO, såsom webbplatsstruktur, hastighet, mobilrespons, genomsökningsbarhet, schemauppmärkning och säkerhet, kan du förbättra din webbplats synlighet och rankning i sökresultat och ge en bättre användarupplevelse.

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram