Prenumerera på Seorush

Prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev för att få de senaste branschnyheterna.

De mest vanliga SEO misstagen

SEO misstag

Det finns massor av avancerade webbplatser, men många saknar SEO-grunderna som behövs för att lyckas.

När du bygger en webbplats måste du veta exakt vad du behöver och vill ha. Utan denna kunskap i förväg riskerar du att bygga en webbplats som blir mer av ett problem än en lösning. Det är därför en webbyrå är en avgörande partner i din spelplan för webbbyggande. De vet vilka frågor de ska ställa och hur man får ut det mesta av din webbplats. Låt oss ta en titt på fem vanliga felsteg som företag stöter på när de bygger en webbplats utan en erfaren webbyrå.

Inkonsekvens i webbläsaren

Vet du vad alla dina användare ser? Din webbplats kan skilja sig beroende på vilken webbläsare den visas på eller vilket operativsystem användaren använder. Med så många alternativ från Apple eller Mac, Android eller iOS måste du ha rätt kodning för att säkerställa att alla användare har samma syn på ditt innehåll. Detta måste göras i kodningsfasen och står som en avgörande komponent för framgången för din webbplats. En dålig användarupplevelse kan snöa in din webbplats i dunkel.

Oorganiserat innehåll

Allt har sin plats, speciellt på en webbplats. Men utan rätt kunskap om webbdesign, trafik och ögonmönster samt layout, riskerar du att skapa en webbplats som är estetiskt vacker men funktionellt oduglig. En bra designbyrå vet hur man håller sig mellan linjerna i form och funktion. Om din webbplats inte är balanserad i detta avseende kan användare tro att ditt företag fungerar på samma sätt. Och det är något ingen vill ha.

Dålig navigering

Vilken väg är upp? Även om det kan verka som en liten detalj, kan ett oorganiserat navigeringssystem vara döden för en annars underbar webbplats. Överlappande länkar och flera sidor som leder till samma innehåll kan bli förvirrande, särskilt när det gäller sidrankningar och SEO. Om du inte håller din webbplats organiserad på alla fronter riskerar du att bli ett spöke i sökresultaten. Det innebär färre användare och mindre trafik för ditt företag. Men om din webbplats fortfarande kan hittas riskerar du att förvirra dina kärnanvändare och i sociala mediers tidsålder sprids ordet snabbt.

Oändlig rullning

Hur mycket innehåll ska du ha per sida? Ska du länka samman sidor eller bara öka sidans längd? När det kommer till siddesign måste du veta när det räcker. Visst, vi älskar klockor och visselpipor, men till vilket pris? Innehåll kan tynga en sida och när användare inte kan hitta innehållet de letar efter, kommer de sannolikt att gå någon annanstans. Å andra sidan, om du inte tillhandahåller tillräckligt med innehåll, kommer de att göra detsamma. Antalet sidor som din webbplats har är lika viktigt som vad dessa sidor innehåller. Det är där en webbyrås expertis kommer in i bilden. De kan hjälpa dig att välja rätt mix och hjälpa dig att behålla det innehåll du vill ha och eliminera innehållet du inte vill ha.

Läsbarhet och upplösning

Precis som med inkonsekvens i webbläsaren kan storleken på skärmen spela en stor roll för huruvida användare effektivt kan använda din webbplats. Har du någonsin gått till en sida som krävde rullning åt vänster och höger bara för att läsa innehållet du kom för? Vad sägs om en webbplats som ser ut som om den var byggd för en mus, när den visas på din telefon? När du är osäker är responsiv webbdesign rätt väg att gå, men det är mer än så. En webbbyrå kan hjälpa dig att välja rätt funktionalitet för dina behov och säkerställa att dina användare får den bästa upplevelsen. Om det mesta av din trafik kommer från surfplattor bör din webbplats byggas med en surfplatta-först-design. Detsamma gäller för mobila och stationära datorer. Du måste veta var din publik kommer ifrån innan du kan bygga en upplevelse som talar till dem.

Även om dessa fem felsteg bara är toppen av ett isberg, är det pågående temat att en webbyrå är en avgörande komponent för alla webbplatser. Med så många möjliga fallgropar är det viktigt att ha experter som förstår hur man undviker fällorna och klichéerna som plågar ett oräkneligt antal webbplatser.

Prenumerera på Seorush

Prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev för att få de senaste branschnyheterna.