Prenumerera på Seorush

Prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev för att få de senaste branschnyheterna.

Designbyrå kontra frilansare

Designbyrå kontra frilansare

Bygg en flexibel plattform med lång livslängd genom att arbeta med en erfaren byrå.

Till en början kan det verka som en bra idé. Varför spendera de extra pengarna på att anlita en webbdesignbyrå, när du bara kan anlita en frilansdesigner som kommer att bygga en webbplats till dig till en bråkdel av kostnaden? Lätt. Allt beror på vad som händer under och efter att webbplatsen har byggts. Det som började som ett kostnadsbesparande alternativ kan snabbt eskalera till en krånglig utgift för dig och ditt företag. Även om det i teorin är sant att en frilansdesigner kan skapa en lika vacker webbplats, är deras resurser för att hjälpa den webbplatsen att nå sin fulla potential extremt begränsade. Och för de resurser som är tillgängliga kommer en extra prislapp med dem. Låt oss ta en titt på tre skäl till varför du bör anlita en byrå framför en frilansare.

Back-end support

När du anlitar en byrå anställer du dem inte bara för deras expertis, utan också för deras kapacitet. De flesta erbjuder en omfattande lista över mervärdestjänster – från dedikerade servrar och SEO till social- och marknadsföringsexpertis. En byrås mål är inte att bygga en webbplats för dig, det är att skapa dig en framgångsrik webbnärvaro. Visst, en frilansare kan bygga en vacker sida för dig, men deras förmåga att hjälpa dig med perifera behov är mycket begränsad. De kanske kan erbjuda namnet på någon som kan hjälpa dig med en tjänst utanför deras styrhytt, men tänk på att varje person kommer med en ny prislapp. Och utan projektkoordinering eller en direktör börjar du bilda ett osammanhängande team med liten eller ingen organisation.

Ett dedikerat team

När du anställer en frilansare är det du ser vad du får. Du anställer en person för att bygga en webbplats. Men när du anlitar en byrå får du ett helt team som jobbar bakom kulisserna för att säkerställa att din webbplats är korrekt byggd. Från kontoansvariga som ser till att ditt företags behov tillgodoses till designers som skapar flera utseenden för webbplatsen till programmerare som ständigt kodar och testar din webbplats för att säkerställa att den fungerar korrekt. Du kanske aldrig träffar hela teamet, men med en byrå vet du att du får kulmen av individuell expertis, snarare än en individ som bara är skicklig på ett fåtal områden.

Tidslinje och budget

När du anställer en frilansare anställer du en person vars inkomst beror på flera pågående projekt. Det kan betyda bristande fokus på ditt projekt eller en försenad leverans, om de blir överväldigade av arbetsbördan. Så småningom kommer du sannolikt att få flera frilansare som du måste koordinera och hålla på med. Med en byrå får du redan ett dedikerat team. Det betyder att om en designer är överväldigad kan en annan designer gå in och hålla projektet på rätt spår. Så även om en frilansare kan verka billigare och enklare, kan extra kostnader och oförutsedda omständigheter leda till att de blir ett ännu dyrare alternativ.

Även om vi bara berörde tre skäl till varför det är bäst att anlita en designbyrå framför en frilansare, finns det många, många fler. Frilansare kan vara det bästa alternativet för små uppdrag men för komplexa projekt, som att bygga en webbplats, är en webbdesignbyrå alltid det bästa alternativet. De är resurser, förmågor, expertis och kunskap som är oöverträffade i jämförelse. Du kommer alltid att få en mer effektiv produkt och i slutändan, är det inte det du vill betala för?

Prenumerera på Seorush

Prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev för att få de senaste branschnyheterna.