Kan bloggning hjälpa till med SEO?

För många år sedan var bloggandet ett trendigt sätt för människor att skriva om sina liv på Internet. Nu har det blivit ett måste för företag av alla storlekar som vill få trafik, få fler följare och förbättra sin synlighet i sökmotorer.

Vad förändrades? Företag insåg att bloggning erbjuder en fantastisk plattform inte bara för att bevisa sin expertis inom sin bransch, utan också för att förbättra sin sökmotoroptimering, eller SEO – och nästan utan att ens försöka.

Om du har undrat om ditt företag ska hoppa på bloggen, eller hur bloggandet kan hjälpa din SEO, kan vi hjälpa dig.

Glöm inte, oavsett om du är ett lokalt företag som behöver SEO, eller om du behöver SEO-tjänster i Stockholm, är Seorush här för dig.

Ring 070-235 59 49 för att prata med en strateg, eller fortsätt läsa för att lära dig mer om hur underhåll av en blogg kan hjälpa dig att nå fler kunder online.

Hur fungerar SEO?

Tidigare, när du ville hitta information om en bransch, kanske du har rådfrågat en vän, slagit upp ett företag i telefonboken eller till och med gått till biblioteket. Nu kan du hoppa in på en sökmotor och skriva in några nyckelord.

Målet med SEO är att få ditt företag att komma upp så nära toppen av sökresultaten som möjligt. Om du driver ett byggföretag i Lund, skulle du vilja ranka #1 för frasen "byggföretag i Lund" eller "byggmästare Lund", eller hur? Det är så SEO kan hjälpa ditt företag: det tar dig närmare toppen av sökmotorerna för dessa relaterade fraser.

SEO involverar ett antal olika taktiker, inklusive att lägga till relevanta sökord på din webbplats, få länkar från andra webbplatser och optimera små element som din sidhastighet och längd. SEO bästa praxis utvecklas alltid för att hålla jämna steg med sökmotorerna själva, som ofta omvärderar hur de rankar webbplatser.

Anledningen till att så många företag använder SEO är för att få en boost i trafiken, vilket ofta leder till en ökning av leads och konverteringar. Dessutom är bloggning ett annat sätt som ett företag kan få fler potentiella kunder på, och det är därför att sätta ihop dem kan skapa ett kraftfullt marknadsföringsprogram för ditt företag!

Hur SEO och bloggande fungerar tillsammans

Blogginlägg är användbara för din webbplats SEO av tre huvudsakliga skäl:

  • De tillhandahåller nytt innehåll för webbplatser
  • De erbjuder bra sätt att arbeta med de sökord du vill ranka för
  • De bjuder in länkar från andra högkvalitativa webbplatser

Låt oss ta en djupgående titt på var och en av dessa faktorer och förklara hur bloggande kan hjälpa till att förbättra din sökmotoroptimering.

Att blogga ger nytt innehåll

Google, den största sökmotorn av dem alla, sätter ett högt värde på att nytt, originellt innehåll läggs till regelbundet på en webbplats. Detta talar om för Google att din webbplats är aktiv. Det visar också att verkliga, levande människor ligger bakom sajten som bryr sig om sina besökare och vad de vill ha eller behöver.

Din blogg kan vara den mest uppdaterade delen av din webbplats. Detta ger nytt innehåll för sökmotorer att indexera (det vill säga inkludera i sina resultat) regelbundet. Dessutom ger det dina följare, fans eller leder ny information att smälta och använda i deras dagliga liv.

Nytt innehåll gynnar inte bara sökmotorer – det kan också gynna dina följare! Så tveka inte att lägga till inlägg i din blogg, för det kan definitivt hjälpa till med mer än din SEO.

Att blogga ger dig ett bra sätt att använda sökord

Nyckelord är ryggraden i alla bra SEO-kampanjer. Det här är de ord eller fraser som folk med största sannolikhet skriver in när de letar efter en tjänst eller produkt du säljer.

Om du till exempel är en rörmokare i Stockholm kan dina sökord inkludera "rörmokare STHLM" eller "Rörmokare i Stockholm". Men du vill också använda andra fraser som ofta används av personer som söker efter en rörmokare, till exempel "stopp i toalett".

För att dessa sökord ska fungera måste de visas på din webbplats för att sökmotorerna ska kunna lägga märke till dem. Blogginlägg är ett bra ställe att använda dessa nyckelord naturligt och organiskt. Du kan till och med centrera blogginlägg kring förfrågningar relaterade till ditt företag för att dra in trafik och svara på vanliga frågor.

Någon som letar efter råd – eller en rörmokares hjälp – kan skriva på Google, "hur man får bort stopp i en toalett." Detta gör det till ett bra ämne för ett blogginlägg! Men det ger dig också ett enkelt sätt att rikta in dig på sökord, vilket gör att din webbplats kommer upp högre i sökningar.

Blogginlägg bjuder in till länkar från andra webbplatser

Syftet med varje Google SEO-kampanj är att öka antalet länkar du får från andra webbplatser. Detta talar om för Google att din webbplats erbjuder bra, användbar och pålitlig information.

Tänk på länkar som online-motsvarigheten till en rekommendation. Ju fler rekommendationer du får, desto mer sannolikt är det att konsumenterna litar på dig. På samma sätt, ju fler länkar du har, desto mer sannolikt är det att Google ger dig en hög sidrankning.

Bloggar är ett enkelt sätt att få fler länkar till din webbplats och ditt innehåll. Du kan ta upp viktiga ämnen i din blogg som andra webbplatser i din bransch vill länka tillbaka till. Ju fler länkar du får, desto högre kommer din webbplats att visas i sidrankingen.

Dessutom kommer denna process att förbättra din trovärdighet och rykte i branschen, samt leda mer trafik till din webbplats. Länkar kan öka din synlighet, men de kan också hjälpa dig att locka fler besökare som läser andra webbplatser i din bransch.

Din blogg kan vara en enorm SEO-tillgång!

Så kan blogging hjälpa dig att förbättra din SEO? Ja! Att blogga kan hjälpa dig att uppnå bättre resultat för dig i sökmotorer, som vi har visat.

Du bör dock också vara medveten om att bloggandet kan hjälpa din marknadsföring på andra sätt. Med en blogg kan du också:

  • Bygga upp dina följare på sociala medier
  • Öka sannolikheten för att en ny lead kommer att se dig som pålitlig nog att kontakta
  • Förbättra ditt företags rykte i din bransch
  • Dela bilder som ger en annan möjlighet att rankas i sökningar (t.ex. i Google Bilder)

Det viktigaste för alla bloggar är att hålla en hög kvalitet. Om du erbjuder dina potentiella kunder smart, användbar information som de inte kan hitta någon annanstans, hjälper detta också till att förbättra ditt företags rykte. Det är en immateriell fördel som inte är direkt kopplad till SEO, men som kan hjälpa ditt företag att förbättras på många andra sätt.

Behöver du hjälp med att starta en blogg?

Nu när du känner till SEO-fördelarna med att blogga kanske du undrar hur du kommer igång. Om du inte redan har en blogg kan du kolla in WordPress för att få en gratis bloggplattform som kan installeras direkt på din webbplats.

Om du redan har en blogg, men vill göra den mer SEO-vänlig, finns det sätt att göra det också! Ett bra sätt att börja är genom att följa några av råden ovan – till exempel posta oftare eller försöka infoga nyckelord i ditt innehåll. Men du kan också använda informationen från vår SEO-checklista på sidan för att göra din blogg mer synlig i sökningar.

Om du inte är säker på att du kan förbättra din SEO genom att blogga – eller om du inte har tid att ägna dig åt att skriva innehåll till din blogg – kan Seorush hjälpa dig. Vi erbjuder tjänster för innehållsmarknadsföring som kan ge dig en stadig ström av relevanta, högkvalitativa och länkvärda blogginlägg och infografik som dina följare och fans kommer att älska!

Vill du veta hur vi kan ge din blogg stickkraft i sökmotorer? Kontakta oss idag för en helt anpassad, oförpliktande offert. Vi visar dig gärna hur vi har hjälpt företag precis som ditt att lyckas online genom bloggande och sökmotoroptimeringsannonsering!

Är du redo för nästa steg i din SEO-resa?

Seorush erbjuder skräddarsydda lösningar för alla dina sökmotoroptimeringsbehov. Om du är redo att ta ditt företags online-närvaro till nästa nivå, är det dags att samarbeta med oss.
Låt oss hjälpa dig att nå toppen av sökresultaten!
Kom igång
chevron-down