Ökar SEO webbplatstrafik

Sökmotoroptimering, eller SEO, har blivit en stor prioritet för marknadsförare under de senaste åren. Det är lätt att förstå varför – högre sökmotorrankning resulterar i mer trafik, fler potentiella kunder och högre försäljning och omvandlingar. Men exakt hur fungerar det? Hur förbättrar du dina chanser att rankas bra i sökmotorer om du lägger till sökord till olika webbplatselement?

I början av webben kunde webbplatsägare rankas högt i sökmotorerna genom att lägga till massor av söktermer på webbsidor, oavsett om de var relevanta för webbplatsen eller inte. Sökmotorer fångade och har med tiden förfinat sina algoritmer för att gynna innehåll och webbplatser av hög kvalitet. Det betyder att SEO nu är mer komplext än att bara lägga till rätt ord i din kopia.

Läs vidare för att ta reda på hur bra SEO kan öka trafiken till din webbplats, samt hur du kan vidta stegen för att få det att hända.

Om du vill prata med en specialist innan du läser vidare kan du nå oss på 070-235 59 49.

Glöm inte, Seorush är här för dig, oavsett var du befinner dig. Oavsett om du behöver SEO i Lund eller SEO i Stockholm kan Seorush hjälpa dig.

Sökord

En av de mest grundläggande aspekterna av SEO (och att skapa en SEO-strategiplan) är att inkludera sökord i dina titel- och rubriktaggar, metabeskrivningar och texttext. Dessa sökord är det som talar om för sökmotorerna vad din webbplats och sidor handlar om, och visar dem att din sida är relevant när användare söker efter dessa sökord.

I början av SEO såg många webbplatsägare detta som en möjlighet att sätta in breda sökord över hela sina webbplatser. Tack och lov har sökmotorerna blivit smartare sedan dess. Det betyder att du måste vara lite mer försiktig när du väljer och använder sökord, men också att användarna får bättre resultat. Så vilka typer av sökord ska du använda?

Long-tail sökord

Tänk på de ord och fraser du kan använda för att sammanfatta din webbplats. Till exempel, om ditt företag är en bilhandlare kanske du tycker att ord som "bilar" är värda att försöka rangordna för. Och även om det skulle vara bra om alla användare som sökte efter "bilar" dirigerades till din webbplats, är det inte så lätt när det finns tusentals andra sajter om bilar.

Sträva i stället efter att inkludera långa sökord, som "handlare med begagnade bilar". Även om det sannolikt är mycket färre personer som söker efter den här frasen än "bilar", tänk på avsikten med de som söker. Människor som söker efter "bilar" kan leta efter en mängd olika saker - foton, forum, den animerade barnfilmen - men personer som söker efter "begagnade bilar" är troligtvis ute efter att köpa en bil.

Genom att fokusera på längre sökord har du större chans att ranka bra, och även attrahera mer kvalificerad trafik.

Platsbaserade sökord

Förutom att inkludera sökord som berättar vad din webbplats specifikt handlar om, bör du även inkludera platsbaserade sökord. Google och andra sökmotorer har inget sätt att veta var ditt företag är om du inte berättar för dem, så det är viktigt att inkludera stads- och regionnamn om du vill att din webbplats ska visas för sökare i ett visst område.

Utgående från det sista exemplet, om din återförsäljare ligger i Harrisburg, skulle du vilja inkludera sökordet "handlare för begagnade bilar i Harrisburg". Detta är ännu mer riktat och hjälper dina chanser att hittas av sökare i närheten.

Innehåll

Förutom att helt enkelt inkludera nyckelord måste din webbplats ha kvalitetsinnehåll för att förbättra sin SEO och rankas bra i sökresultaten. Och även om sökmotorer inte kan läsa dina artiklar som människor, kan de titta på några signaler för att avgöra om ditt innehåll är värt att rekommendera till sökare.

Längd

När du skapar sidor på din webbplats är det viktigt att de har betydande innehåll. Men hur långt ska ditt innehåll vara? Korta texter kan vara lättare att producera, men ger inte mycket till läsarna. På grund av detta bör du sikta på kvalitet framför kvantitet. Det betyder inte att du behöver skriva encyklopediska sidor, utan att du alltid ska tillhandahålla omfattande information till dina webbplatsbesökare.

Fräschhet

Sökmotorer föredrar webbplatser som är "nya" eller regelbundet uppdaterade. Detta innebär att du inte bara kan skapa ett gäng sidor och sedan låta dem sitta i månader åt gången, i hopp om att trafiken på din webbplats kommer att förbättras. Naturligtvis, om du är nöjd med innehållet på dessa sidor, finns det inget behov av att ändra dem bara för SEO-ändamål. Överväg i stället att starta en blogg. Även om du bara postar en gång i veckan kommer detta att visa sökmotorer att din webbplats underhålls och uppdateras regelbundet.

Intern länkning

Med tanke på att din webbplats förmodligen bara spänner över en eller två branscher eller intressen, finns det en god chans att några av dina sidor, artiklar och blogginlägg är relaterade. Länka samman detta innehåll när det är möjligt. Om du till exempel har skrivit ett inlägg om heminredning, länka det till ett tidigare inlägg om inredning – och vice versa.

Utanför sidan signaler (off-site)

Precis som med människor bedöms webbplatser av företaget de har. Din webbplats rankas baserat på antalet unika domännamn som länkar tillbaka till din webbplats, vilket anger hur många webbplatsägare som refererar till ditt innehåll i sin egen.

Gästbloggar

Gästbloggning är ett bra sätt att locka nya tittare och få fler besökare till din webbplats. Dra nytta av alla möjligheter att producera innehåll för en annan webbplats. Om redaktören tillåter det, lägg till länkar till din webbplats i artikeln.

Bygg relationer

Länkar till din webbplats fungerar som "röster" för dess innehåll och kvalitet. På grund av detta är det värt att lägga lite tid på att få dem. Och även om du aldrig direkt bör be en annan webbplatsägare att bara länka till dig, leta efter möjligheter att bygga relationer som så småningom kan växa till länkar.

När innehåll på en annan webbplats länkar till din webbplats hjälper det till att positionera din webbplats som en pålitlig källa till kunskap och stärker din sökmotorrankning i processen.

Är du redo att hoppa in på SEO?

Om du läser den här sidan och redan har en SEO-strategi på plats, grattis! Vi hoppas att den inkluderar våra 3 avgörande element så att den kan locka så mycket trafik som möjligt till din webbplats.

Om du inte redan har en SEO-plan på plats och vill öka webbplatstrafiken med de strategier som vi har nämnt, är Seorush platsen att ringa.

Vi har ett komplett, internt team av SEO-specialister som kan hjälpa till att ta ditt företag till nästa nivå med SEO.

Vi kan inte vänta med att höra från dig! Kontakta oss idag för mer information och en kostnadsfri offert!

För mer information om hur SEO ökar trafiken, eller för att komma igång med en SEO-strategi, kontakta oss gärna! Vårt dedikerade team av SEO-proffs hjälper dig mer än gärna att börja växa ditt företag med webben.

Är du redo för nästa steg i din SEO-resa?

Seorush erbjuder skräddarsydda lösningar för alla dina sökmotoroptimeringsbehov. Om du är redo att ta ditt företags online-närvaro till nästa nivå, är det dags att samarbeta med oss.
Låt oss hjälpa dig att nå toppen av sökresultaten!
Kom igång
chevron-down