SEO för en ny webbplats

Du har äntligen gjort det. Efter månader av planering, diskussion och mängder av skrynkliga bitar av postitslappar har du skapat en helt ny, glänsande webbplats. Väntar du på att besökarna ska komma rullande in? När som helst nu, eller hur?

Innan du blir för upphetsad finns det den viktiga uppgiften med sökmotoroptimering, eller SEO, att kämpa med. Att implementera SEO för en ny webbplats bör inte utgöra några hinder för att din webbplats ska gå live, men det är viktigt att du gör några saker innan du startar den.

Efter allt arbete du redan har gjort på webbplatsen är du kanske inte sugen på att investera ännu mer tid och energi. Men SEO är ett av de bästa sätten att säkerställa att potentiella kunder kan hitta din webbplats i sökmotorer, och är utan tvekan ännu viktigare än den vackra design du har ägnat de senaste månaderna åt att skapa.

Tänk på att SEO tar lite tid att ge resultat! Men bli inte avskräckt – resultaten är fantastiska!

Om du vill prata med en specialist kan du nå oss på 070-235 59 49. Vi erbjuder SEO-strategier till kunder över hela landet, så oavsett om du letar efter SEO i Lund eller SEO i Stockholm, vi har du täckt!

SEO-strategier för nya webbplatser

Här är 3 av de viktigaste strategierna förknippade med organisk SEO för nya webbplatser.

1. Utför sökordsanalys

Tänk på hur du hittar information på nätet. Om du är som de flesta skriver du in några ord i en sökmotor som Google och bläddrar igenom resultaten tills du ser en webbplats som ser lovande ut. Tänk nu på de Internetanvändare du vill attrahera. Det finns en god chans att de använder en liknande metod, och det enda sättet att locka dem är genom att inkludera sökorden de söker efter på din webbplats.

För att göra sökordsanalys kan du använda en handfull gratisverktyg, inklusive semrush.com eller keywordtool.io.

Genom att göra sökordsanalys kan du identifiera vilka ord och fraser som är relaterade till ditt företag som folk söker efter. Potentiella kunder måste ange något i en sökmotor för att få resultat, och det är upp till dig att hitta de mest relevanta orden och fraserna för din webbplats. När du har identifierat sökord kan du börja införliva dem i hela webbplatsens innehåll och inom SEO på sidan.

2. Optimera element på sidan

För en helt ny webbplats bör ditt huvudsakliga SEO-marknadsföringsfokus vara element på sidan som titeltaggar, rubriker, metabeskrivningar och huvudinnehåll.

När du lägger till SEO-komponenter på sidan är det viktigt att hålla sig inom rekommenderade teckengränser och använda relevanta sökord för att säkerställa att innehållet visas bra på sökmotorns resultatsida. Förutom att tillfredsställa sökmotorer, korrekt lägga till element på sidan på varje sida på dina webbplatser hjälper besökarna att snabbt avgöra om din sida erbjuder värde och hänför sig till deras sökfråga.

Så, vad mer kan du göra för att säkerställa att innehållet på din webbplats är optimerat för sökmotorer?

Skapa kvalitetsinnehåll

Eftersom sökmotorernas algoritmer fortsätter att skärpa in på innehållskvalitet, kommer publicering av innehållsrikt innehåll, från webbplatskopia till artiklar, garanterat att fånga sökmotorernas uppmärksamhet. Ju mer relevant, djupgående innehåll som publiceras på din webbplats, desto större är dina chanser att rankas bra och ge tittarna värde.

Gör mobilkompatibilitet till en prioritet

En gång ansågs vara en eftertanke, en webbplats som svarar bra på alla enheter är nu en nödvändighet för varumärken. Under 2014 överträffade mobilanvändningen datoranvändningen för första gången i historien, vilket tydde på en betydande förändring i konsumenternas preferenser. Sedan Google tillkännagav att mobilkompatibilitet skulle börja påverka rankningen i april 2015, har webbansvariga i uppdrag att handla bakåt för att säkerställa att deras webbplatser är responsiva.

Skapa en XML-webbplatskarta

Att utveckla en webbplatskarta hjälper sökmotorer att upptäcka ditt innehåll och visa det för kunder som det kan vara relevant för. Särskilt för helt nya webbplatser ger att skapa en webbplatskarta sökmotorer värdefull siddata som annars kanske inte skulle vara uppenbar på grund av webbplatsens minimala innehåll.

Börja intern länkning

Förhoppningsvis har din webbplats flera sidor som innehåller innehåll som är relevant för ditt företag och din målgrupp. Genom att länka interna sidor till varandra på ett naturligt och användbart sätt ökar webbplatsens rankningsförmåga samtidigt som besökarens förmåga att navigera på din webbplats förbättras. När sökmotorspindlar genomsöker din webbplats säkerställer intern länkning att en meningsfull koppling mellan delar av innehåll skapas.

3. Skapa en off-page SEO-strategi

Även om SEO utanför sidan inte behöver vara perfekt innan din webbplats går live, kan ett fåtal grundläggande SEO-strategier utanför sidan påskynda uppnåendet av dina affärsmål genom att leda trafik till din webbplats. Överväg följande steg för att börja ditt SEO-äventyr utanför sidan.

Skapa en närvaro på sociala medier som länkar till din webbplats

Att skapa sociala profiler med varumärken och länka dem till din nya webbplats skapar en länk mellan ägda medier och det sociala nätverksuniversumet. När du börjar få anhängare på sociala nätverk kan du bygga relationer med potentiella kunder.

Sociala medier är också ett bra sätt att nå nya människor, eftersom nöjda kunder kan vara benägna att dela dina inlägg och sida med sina vänner. Även om detta inte direkt påverkar din SEO, kan det öka webbplatstrafiken, vilket i slutändan gynnar ditt företag.

Gör anspråk på din företagsprofil på tredjepartswebbplatser

Särskilt användbart för företag som behöver lokal söktrafik, att göra anspråk på ditt företags profil på tredjepartswebbplatser, som TripAdvisor och Yelp, är ett utmärkt sätt att få exponering från auktoritativa webbplatser.

Ofta försummat av nya webbansvariga, ökar sannolikheten för att din webbplats kommer att rankas bättre i sökmotorernas resultat att etablera en närvaro på tredjepartswebbplatser samtidigt som användarnas förtroende för ditt varumärkes legitimitet ökar.

Ta tips från konkurrenterna

När du inte har någon annan punkt att börja ifrån kan du ta reda på vad konkurrenterna håller på med för att informera om dina SEO-val. Granska länkprofilerna för konkurrenter för att ta reda på vilka webbplatser som länkar till dem och om dessa föreningar gynnar deras webbplats. Åtminstone kan detta steg lyfta fram några fördelaktiga länkmöjligheter som är värda att utöva.

Om du nyligen har börjat utveckla din webbnärvaro och har i uppdrag med SEO för en ny webbplats, kontakta oss gärna. Vårt duktiga team har många års erfarenhet av att bygga tomter från grunden, och vi hjälper mer än gärna till.

Är du redo att implementera SEO på din nya webbplats?

Om du behöver en SEO-strategi för din nya webbplats kan Seorush hjälpa dig. Vi är en fullservice SEO-byrå som erbjuder många marknadsföringsstrategier, inklusive SEO – och vi har ett team av experter.

Kontakta oss idag för mer information!

Är du redo för nästa steg i din SEO-resa?

Seorush erbjuder skräddarsydda lösningar för alla dina sökmotoroptimeringsbehov. Om du är redo att ta ditt företags online-närvaro till nästa nivå, är det dags att samarbeta med oss.
Låt oss hjälpa dig att nå toppen av sökresultaten!
Kom igång
chevron-down