Hur förbättrar SEO din webbplats?

Sedan början av Internet har webbplatsägare letat efter sätt att nå toppen av sökmotorernas ranking. I början innebar detta att lägga till ett gäng nyckelord till deras kopia, oavsett om de var relevanta för deras innehåll eller inte.

Denna strategi fungerade när sökmotorerna var relativt osofistikerade och det inte fanns så många webbplatser som konkurrerade om uppmärksamhet, men nu när sökmotorer som Google har mycket avancerade algoritmer som kan göra skillnader mellan miljarder webbplatser, bra sökmotoroptimering eller SEO, är extremt viktigt.

Idag innebär bra SEO inom digital marknadsföring inte bara att använda rätt sökord på rätt ställen, utan också att skapa bra innehåll, en stark länkprofil och en gedigen användarupplevelse. Det kräver en betydande mängd arbete och kunskap om det ska bli framgångsrikt. Så varför gör webbplatsägare det? Varför är de så bekymrade över var deras webbplats rankas på en sökmotor? Och vad förväntar de sig att få ut av det?

Den här sidan förklarar vad SEO används till och varför det är en nödvändighet för företag som försöker skapa en närvaro online. Den erbjuder också några steg som hjälper dig att komma igång med din SEO-strategi.

Om du vill prata med en SEO-specialist kan du nå oss på 070-235 59 49.

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering, eller SEO, är kombinationen av alla strategier du kan använda för att hjälpa din webbplats att synas i sökmotorernas resultat. Om du till exempel säljer begagnade bilar i Atlanta vill du vara säker på att användare som skriver "begagnade bilar i Atlanta" i en sökmotor som Google visas din webbplats som ett resultat. SEO är det bästa sättet att få det att hända.

Vanliga marknadsföringsproblem som kan fixas med SEO

Det finns många vanliga marknadsföringsproblem som enkelt löses med en SEO-kampanj. De inkluderar:

Okvalificerade leads

Om din webbplats har många besökare men en extremt låg konverteringsfrekvens beror det troligen på att du har många okvalificerade leads. Det här är webbplatsbesökare som letade efter något helt annat än vad du erbjuder, eller snubblade på din webbplats av misstag.

Genom att göra SEO kan du öka mängden kvalificerade leads som din webbplats får. Det innebär att locka till sig sökare som är intresserade av att handla från eller arbeta med dig, och som har mycket större chans att bli kunder.

Låg försäljning

Målet med de flesta marknadsföringsinsatser är i slutändan att locka nya kunder eller kunder och göra försäljning. Oavsett om du använder traditionella metoder eller onlinemetoder är det perfekta slutresultatet ökade intäkter.

Genom att attrahera kvalificerad trafik kan du öka ditt företags försäljning. Leads genererade av sökning har en stängningsgrad på nästan 15 procent, vilket är mycket högre än de flesta traditionella marknadsföringsmetoder.

Höga marknadsföringskostnader

Varje företagsägare vill ha ett kostnadseffektivt sätt att locka besökare och kunder. För många nystartade företag och entreprenörer är dessa kostnader oöverkomliga.

SEO gör det möjligt för dessa företagsägare att konkurrera med större marknadsföringsbudgetar och generera tillräckligt många potentiella kunder och försäljningar för att stanna kvar och till och med frodas.

Vad används SEO till?

I den mest grundläggande betydelsen används SEO för att locka sökmotoranvändare som söker efter nyckelord relaterade till din webbplats. Genom att attrahera dessa användare kan du få fler kvalificerade leads och göra mer försäljning, med relativt låga marknadsföringskostnader.

Men förutom att använda sökord som är direkt relaterade till din webbplats, vad mer kan SEO användas till? Det finns många svar, men dessa är några av de vanligaste:

Geografisk inriktning

Om ditt företag har fysiska platser och ditt mål är att få konsumenter att komma till dem (i motsats till e-handelssajter som kan sälja till kunder över hela världen), kan geografisk inriktning vara extremt användbar. Genom att inkludera nyckelord relaterade till din plats kan du locka sökmotoranvändare i ditt område.

Till exempel, om du äger en restaurang i Lancaster, inklusive frasen "restaurang i Lancaster" på din webbplats kan öka chansen att någon i närheten som använder en sökmotor för att hitta någonstans att äta kommer att hitta din webbplats.

Nischmarknadsföring

Du kanske tror att jätteföretag som säljer en mängd olika produkter har en fördel med SEO eftersom många användare söker efter breda sökord. Men även om de kan ha en bättre chans att helt enkelt ranka, har de också en högre sannolikhet att attrahera okvalificerade leads.

Låt oss till exempel säga att du har ett litet företag som säljer idrottskläder för kvinnor. Även om större företag kanske överträffar dig för sökord som "damkläder" eller "idrottskläder", kan dessa sökord locka besökare som inte nödvändigtvis är intresserade av dina produkter, som kvinnor som är intresserade av vanliga kläder eller män som är intresserade av atletiska kläder.

Med SEO kan du vara hur specifik du vill när du väljer och använder sökord. Detta innebär att du kan marknadsföra dig till en specifik nisch, vilket i slutändan kommer att ta in fler kvalificerade leads.

Varumärkesbyggande

Etablerade varumärken har inga problem att locka besökare och göra försäljning, eftersom de flesta konsumenter redan vet vilka de är och vad de säljer. SEO kan hjälpa dig att bygga upp den typen av varumärkesmedvetenhet, vilket i slutändan kommer att öka din webbplats trafik och försäljning.

Till exempel, om ditt företag säljer akvarietillbehör, skulle du vilja implementera SEO som låter dig ranka bra för specifika termer som människor som letar efter akvarietillbehör söker efter, som "akvariefilter" eller "akvariedekor". Människor som ofta söker efter dessa termer kommer att se ditt företags namn och kommer med tiden att börja associera ditt varumärke med akvarietillbehör. Det betyder att de i framtiden, när de behöver köpa något akvarierelaterat, kan söka efter ditt varumärke och gå direkt till din webbplats.

Hur kan du komma igång med SEO?

Nu när du vet vad SEO används till, hur kan du använda det för ditt företags webbplats? Här är några steg du kan ta för att komma igång:

Definiera ett mål

Innan du börjar SEO är det viktigt att veta exakt vad du hoppas kunna åstadkomma. Och även om "högre ranking" kan vara det självklara valet, bör du vara så specifik som möjligt.

Vill du ranka för lokala termer? Vad är dem? Vill du attrahera fler kvalificerade leads? Hur kommer du att definiera vad "kvalificerad" betyder? Vill du använda SEO för att nå ekonomiska mål? Vad är dem? Att sätta upp specifika mål hjälper dig att bedöma din strategis framgång senare.

Välj dina sökord

Innan du gör SEO måste du veta vilka sökord du ska använda på din webbplats. Vilka termer använder din målgrupp för att söka efter webbplatser som din? Vilka kommer att hjälpa dig att skilja din webbplats från liknande webbplatser? Vilka termer använder folk nu?

Svaren kommer att förändras med tiden, men du behöver några nyckelord för att komma igång. Verktyg som Googles sökordsplanerare hjälper dig att avgöra vilka ord och fraser användare söker efter, samt hur svåra de är att ranka efter.

Skapa ett mätsystem

Du kanske tror att din strategi kommer att fungera, men du kommer inte att veta säkert utan ett sätt att mäta den. Det finns många verktyg tillgängliga för dig, både gratis och betalda, så välj ett innan du börjar dina SEO-ansträngningar. Detta hjälper dig att utvärdera din strategi och revidera den för att bli ännu mer framgångsrik.

När du har valt ett verktyg väljer du några nyckeltal eller nyckeltal att övervaka. Dessa bör relatera direkt till dina mål och kommer att ge dig en god uppfattning om huruvida du uppnår dem.

Sätt ihop ett erfaret team

SEO är relativt enkelt att implementera, men kräver en stor mängd övervakning och underhåll. Om ditt företag är litet borde det räcka med en eller två personer med en gedigen förståelse för SEO.

Om ingen på ditt företag har erfarenhet av SEO kan du överväga att ta hjälp utifrån. Även om detta kan innebära en extra marknadsföringskostnad, betyder ett erfaret team bättre resultat.

Behöver du en SEO-kampanj?

När det kommer till kritan används SEO för att uppnå högre sökmotorranking, mer trafik och ökad försäljning. En framgångsrik strategi kräver noggrann planering och en dedikerad tidsinvestering, men kan generera enorma resultat för ditt företag.

Om du behöver hjälp med att skapa eller implementera en SEO-strategi, eller om du vill förbättra din nuvarande SEO-strategi, kontakta oss gärna. Vårt erfarna team hjälper dig mer än gärna att börja använda din webbplats till sin fulla potential.

Är du redo för nästa steg i din SEO-resa?

Seorush erbjuder skräddarsydda lösningar för alla dina sökmotoroptimeringsbehov. Om du är redo att ta ditt företags online-närvaro till nästa nivå, är det dags att samarbeta med oss.
Låt oss hjälpa dig att nå toppen av sökresultaten!
Kom igång
chevron-down