Tyvärr kan det ta lite tid för din webbplats att dyka upp i sökresultaten – eller åtminstone att dyka upp så högt som du vill.
Om du har försökt söka efter ditt företags namn eller sökord som är relaterade till dina produkter och tjänster och inte har sett din webbplats, är du verkligen inte den första som upplever det här problemet. Ändå är det ett problem du vill ta itu med förr snarare än senare.
Men innan du gör några ändringar måste du avgöra varför din webbplats inte visas i sökresultaten i första hand. Seorush kan hjälpa dig! Vi vet vad som fungerar och vad som inte fungerar för att få din webbplats optimerad för Google! Du kan kontakta oss online eller ring 070-235 59 49 idag för att prata med en av våra experter!
På den här sidan går vi igenom de tre vanligaste orsakerna till att webbplatser inte visas i Googles sökresultat, samt lösningar för var och en av dem.
Google hämtar sina resultat från ett index över alla sidor som den har genomsökt online. Om din webbplats inte finns med i det här indexet vet Google inte att du finns – och inget av ditt innehåll kommer att visas i resultaten.
Om din webbplats är relativt ny är det troligen orsaken. Även om Google alltid genomsöker webben efter nya sidor, är det inte omedelbart. Som ett resultat kan det ta några dagar eller veckor innan helt nya webbplatser dyker upp i resultaten.
Du kan avgöra om detta är problemet genom att göra en webbplatssökning med operatorn "site:". Så, till exempel, om vi ville försäkra oss om att seorush.se var indexerad, skulle vi skriva "site:sue genom att utföra en webbplatssökning med operatorn "site:". Så, till exempel, om vi ville försäkra oss om att seorush.se var indexerad, skulle vi skriva "site:seorush.se" i Googles sökruta.
Om inget visas i resultaten finns din webbplats ännu inte i Googles index. skicka in din webbplats via Googles Search Console
Ditt första steg för att lösa problemet bör vara att . Detta låter Google veta att din webbplats finns och ökar chanserna att de genomsöker den och inkluderar dina sidor i sina resultat.
Du kan också söka efter genomsökningsfel och granska din robots.txt-fil för att se till att det inte finns något som hindrar Google från att genomsöka och indexera din webbplats korrekt.
Om dina sidor dyker upp är din webbplats redan indexerad – och en av de två följande anledningarna är att den inte visas i sökresultaten.
Om din webbplats är indexerad men inte visas i sökresultaten, kan det vara resultatet av en påföljd från Google.
Påföljder kan vara antingen manuella (åtgärder som vidtas specifikt mot din webbplats för att bryta mot Googles riktlinjer) eller algoritmiska (uppdateringar av Googles algoritm som påverkar rankningen av tusentals webbplatser åt gången).
Du kan kontrollera om detta är fallet genom att söka på ditt varumärke eller domännamn (inte som en webbplatssökning) och se om det rankas bra. Om inte, kan en påföljd vara att skylla.
Du kan också kontrollera Googles Search Console för att se om några manuella åtgärder har vidtagits mot din webbplats.
Om du har blivit tilldelad en manuell påföljd kommer Google vanligtvis att förklara exakt vad som är fel på din webbplats. Även om det kan vara arbetskrävande att fixa, är det lätt att avgöra vad som orsakar dina rankningsproblem. Sedan, när du väl har gjort dessa ändringar, kan du skicka in din webbplats igen så att de kan omvärdera den.
Det är viktigt att notera att för de flesta webbplatser som har fått ett manuellt straff, räcker inte den första omgången av redigeringar för att återställa den. Så om så är fallet, var beredd att göra några allvarliga ändringar innan du kan komma tillbaka till sökresultaten.
Om det inte finns några åtgärder i Search Console är problemet troligen algoritmiskt. Du kan vanligtvis fastställa orsaken genom att logga in på ditt Google Analytics-konto och leta efter plötsliga minskningar av trafiken.
Bestäm vilken dag eller vecka din trafik fick en träff, hänvisa sedan till en lista med algoritmiska uppdateringar för att se vilken som ägde rum nära droppen. Om din webbplats till exempel drabbades precis runt en Panda-uppdatering, är det svagt innehåll att skylla på – och du måste förbättra webbplatsens innehåll för att återfå dina tidigare trafiknivåer.
Om din webbplats är indexerad, inte har drabbats av en påföljd, men fortfarande inte rankas bra, är det dags att fokusera på sökmotoroptimering eller SEO.
SEO innebär att göra din webbplats lätt att förstå för sökmotorer som Google genom att förbättra webbplatsens övergripande struktur och inkludera sökord och fraser som hjälper den att leverera dina sidor för relevanta sökningar.
Här är några grundläggande steg du kan ta för att börja förbättra din webbplats ranking i sökmotorer:
Googles mål är att ge sina användare de mest relevanta resultaten för sina sökningar, och ett av de bästa sätten att visa att en sida är relevant för en sökning är att inkludera samma sökord som en användare använder.
Så, till exempel, om du är en skobutik i Harrisburg, PA, är sökordet "skobutik Harrisburg, PA" ett extremt relevant sökord för ditt företag - och du vill inkludera det på din webbplats.
Med det sagt, sökmotorernas algoritmer blir allt mer avancerade och kan avgöra om du fyller din kopia med irrelevanta sökord eller använder dem på ett sätt som inte är meningsfullt för mänskliga läsare. Sträva istället efter att använda sökord naturligt och på ett sätt som inte stör användarna när de bläddrar igenom dina sidor.
När Google genomsöker din webbplats kommer de att gå från sida till sida baserat på länkarna som kopplar samman dina sidor.
Det betyder att det är viktigt att ha en stark intern länkning inte bara för att hjälpa användare att navigera på din webbplats, utan också för att få den indexerad i första hand.
Varje gång du lägger till en ny sida på din webbplats, se till att lägga till länkar till den antingen från din huvudnavigering eller från andra relevanta sidor. När Google sedan genomsöker din webbplats nästa gång, kommer de att kunna hitta dina sidor snabbt och enkelt.
Utöver de element du kan optimera på din webbplats, måste du också göra SEO utanför sidan till en del av din strategi.
Länkar från andra webbplatser fungerar som röster för din kvalitet och auktoritet i Googles ögon, så du vill bygga så många av dem från pålitliga webbplatser som du kan. Detta är vanligtvis mycket mer utmanande än optimering på sidan, men kan ha en enorm inverkan på din förmåga att ranka bra i sökresultaten.
Många av dagens konsumenter förlitar sig på sökmotorer som Google för att hitta de produkter och tjänster de vill ha, så det är viktigare än någonsin att ha en stark synlighet online.
Om din webbplats inte visas i Googles sökresultat (eller helt enkelt inte rankas så bra som du vill), kan Seorush hjälpa. Vi har många års erfarenhet av att skapa effektiva SEO-strategier för kunder i en mängd olika branscher, och vi kommer att göra detsamma åt dig.
Kontakta oss idag för mer information och en kostnadsfri offert!