Varför sökavsikt är viktig för SEO

När användare gör sökningar vill de hitta relevant information som är relevant för deras sökfråga. Matchande avsikt för användarsökning hjälper dig att leda dessa leads till relevant innehåll på din sida. Om du vill attrahera relevanta leads till ditt företag med sökmotoroptimering (SEO), vill du optimera ditt innehåll för att matcha sökavsikten.

På den här sidan diskuterar vi varför sökavsikten är viktig och ger dig tre sätt att optimera din webbplats för att bättre matcha användarens sökavsikt. Om du behöver hjälp med att optimera din SEO-kampanj för användarsökning, ring oss idag på 070-235 59 49 för att prata med en strateg.

Låt oss börja!

Varför sökavsikt är viktig för SEO

Sökavsikt är anledningen till att användare gör sökningar. Varje person som går in i en sökmotor har en fråga eller ett ämne i åtanke. Målet är att hitta svar på sina frågor eller information om ett ämne.

Tidigare var optimering för sökordet huvudfokus. Företag fokuserade på att integrera sökorden i sin kampanj utan hänsyn till kvaliteten på informationen på sidan. Det handlade om att integrera nyckelord, snarare än att fokusera på informationen kopplad till dessa nyckelord.

Nu har Google blivit smartare, flyttat fokus till användarens upplevelse och tillhandahåller sökresultat som ger de som söker bästa möjliga resultat.

Det räcker inte att bara integrera sökord i din kampanj. Du måste nu ha värdefull information som matchar och utökar dessa sökord. Ditt innehåll och dina målsidor måste vara inriktade på din målgrupp och deras sökavsikt.

Att matcha användarens sökavsikt är viktigt. Här är fyra skäl till varför användarens sökavsikt är viktig för din SEO-kampanj.

1. Du uppfyller deras behov bättre

När du matchar sökavsikten uppfyller du deras behov bättre. Du hjälper dem att få tillgång till information som de behöver.

Låt oss säga att någon söker efter "hur man tar hand om suckulenter." Om du ägde en växtbutik som sålde suckulenter, skulle detta vara ett utmärkt tillfälle för dig att skapa innehåll som svarar på den frågan.

Men om ditt innehåll fokuserade på olika typer av suckulenter som någon kan köpa, matchar det inte deras sökfråga. Avsikten med frågan är fokuserad på att ta hand om suckulenterna, inte att hitta rätt typ av suckulenter.

När du uppfyller din publiks behov leder du mer trafik till din sida. Du får mer relevanta leads, vilket hjälper dig att förbättra din SEO-rankning.

Låt oss säga att ditt innehåll fokuserar på tips för att behålla friska rosor. Om någon sökte "hur man tar hand om rosor" och hittade ditt innehåll, skulle det matcha användarens sökavsikt väldigt bra. Ditt innehåll kommer sannolikt att rankas högre – och människor som ser det kommer att vara mer benägna att klicka och engagera sig i ditt innehåll eftersom det matchar deras sökavsikt.

Du uppfyller deras behov bättre genom att tillhandahålla information som matchar deras fråga. I det här exemplet skulle någon få all information de behövde om hur man tar hand om sina rosor. Det kan till och med leda till att någon köper rosor från ditt företag!

När du uppfyller din publiks behov leder du mer trafik till din sida. Du får mer relevanta leads, vilket hjälper dig att förbättra din SEO-rankning.

2. Leads behöver bara gå till en källa

Sökavsikt är avgörande för att behålla potentiella kunder på din sida. Om du förser dem med grundlig information som svarar på deras fråga behöver de inte gå till flera webbplatser för att få information. De finns kvar på din sida och engagerar sig i ditt innehåll.

Det betyder att de ökar sin tid på din sida, vilket är en positiv signal till Google. Om folk tycker att din information är relevant och stannar kvar på din sida, kommer Google att höja din webbplats högre i rankingen för att hjälpa fler att hitta ditt relevanta innehåll.

Det förbättrar inte bara din SEO-rankning, det hjälper dig också att få mer relevanta leads. Du får fler potentiella kunder som konverterar för ditt företag. Det är ett bra sätt att hjälpa ditt företag att få potentiella kunder och fortsätta växa.

3. Positionera dig själv som en auktoritet

Matchande avsikt för användarsökning hjälper dig att bygga ditt företag som en auktoritet inom ditt område. Att tillhandahålla relevant information som passar en användares sökfråga berättar för din publik att du känner till din information och vet hur de ska svara på frågor de har om ditt företag, dina produkter och din bransch.

Att bygga dig själv som auktoritet innebär att fler människor sannolikt besöker din webbplats. De litar på att du är kunnig om din bransch. Att bygga detta förtroende leder till mer trafik på din webbplats, vilket förbättrar din SEO-rankning.

4. Öka varumärkesmedvetenheten

Ditt innehåll hjälper din webbplats att rankas i sökresultaten och leder till relevanta leads till din webbplats. Om du vill att din webbplats ska rankas högst upp i sökresultaten måste du skapa relevant innehåll som matchar sökavsikten för de sökord du riktar in dig på.

De blir bekanta med ditt varumärke och lär sig mer om ditt företag. Detta kommer att hjälpa dig att tjäna fler omvandlingar längre fram eftersom de kommer att bli mer bekanta med ditt varumärke och välja ditt varumärke framför konkurrenterna.

Dessutom, när ditt innehåll matchar deras sökavsikt, kommer besökarna att spendera mer tid på dina sidor. Det gör att de lägger mer tid på att lära känna din verksamhet.

När din publik tillbringar mer tid på din sida lär de känna ditt varumärke. De blir bekanta med ditt varumärke och lär sig mer om ditt företag. Detta kommer att hjälpa dig att tjäna fler omvandlingar längre fram eftersom de kommer att bli mer bekanta med ditt varumärke och välja ditt varumärke framför konkurrenterna.

4 typer av sökavsikter

Nu när du vet varför sökavsikten är viktig för SEO, är det dags att börja optimera för det.

Det första steget är att förstå de olika typerna av sökavsikter. Det finns fyra typer av sökavsikter du måste ta hänsyn till.

1. Information

Informationssökningar är den vanligaste typen av sökningar som användare gör. Grunden för dessa sökfrågor är att lära sig om ett visst ämne eller ämne. Dessa sökfrågor har den största sökvolymen eftersom människor ständigt letar efter information.

Dessa sökningar sker i upptäcktsfasen av sökning. Människor letar efter innehållsrika sidor som ger dem svar på deras frågor. Dessa sidor förväntas vara lätta att skumma så att användare snabbt kan få den viktiga informationen.

2. Navigation

När användare gör navigeringssökningar letar de efter en önskad sida eller webbplats. Dessa användare vet vilket företag eller varumärke de söker, men behöver hjälp att komma till en specifik produkt- eller tjänstsida.

Användare söker vanligtvis med varumärket i sin fråga, tillsammans med produkten. Till exempel kan någon söka efter "Moccamaster kaffebryggare Power." De vet att de vill ha en Moccamaster kaffebryggare, och de vet att de vill ha den från Power, de vill bara navigera till en sida med Moccamaster kaffebryggare för att hitta den rätta.

När du tittar på sökresultaten för navigeringssökningar fokuserar sökmotorernas resultatsidor (SERP) på hemsidor och produktsidor för specifika webbplatser.

3. Transaktionell

Transaktionssökningar har den mest kommersiella avsikten. Människor använder fraser som "pris" eller "rea" eftersom de är redo att köpa. Människor kommer specifikt att söka efter produkter och bifoga dessa nyckelord för att hitta den produkt som passar deras sökfråga bäst.

SERP:erna är vanligtvis kommersiella sidor, som inkluderar produkt- och prenumerationssidor. Du kommer sällan någonsin att se informationssidor, eftersom dessa användare är bortom forskningsstadiet och redo att konvertera.

4. Kommersiellt

Kommersiella sökningar är en blandning av informationssökningar och transaktionssökningar. Dessa är informationssökningar som har en transaktionsavsikt. Människor vill göra ett köp, men de letar efter information som hjälper dem att hitta rätt produkt.

Det finns fyra typer av sökavsikter: Information, Navigation, Transaktionell och Kommersiell.

När du tittar på SERP:erna för dessa frågor ser du en blandning av informations- och produktsidor.

Hur man optimerar för användarens sökavsikt

Om du är redo att börja optimera för användarsökning för att förbättra din SEO-kampanj, kolla in dessa tre tips.

1. Kartsöknings syfte

För att börja optimera för användarens sökavsikt, börja med att kartlägga den. Att kartlägga en lista med sökord hjälper dig att bygga en mer strategisk lista. Du får en bättre förståelse för hur du riktar in sökord och var dessa sökord passar in i din marknadsföringsstrategi.

För att förbereda för kartläggning av sökavsikter, vill du skapa ett diagram. Skapa kategorier för ditt sökord, sökvolymen, avsiktstyp (en av de fyra ovan) och sökordsvärdet. Kartläggning hjälper dig att bättre förstå dina sökord och deras avsikt.

När du har satt upp ditt diagram kan du börja göra en sökordsanalys. När du hittar varje troligt sökord, fyll i informationen i ditt diagram. Detta hjälper dig att fokusera på sökavsikten för det sökordet och bättre matcha användarens sökfråga.

2. Extrahera data från SERP:erna

Om du vill matcha sökavsikten bättre, titta på SERP:erna för ditt sökord. När du kör dina sökord via Googles sökmotor kan du se vilken typ av resultat Google slår upp. Se till att du gör det i inkognitoläge och rensa cacheminnet för att få opartiska sökresultat.

Genom att titta i SERP:erna kan du analysera sökord och förstå varför vissa sidor rankas bättre än andra. Du ser vilka sidor som visas högst upp i sökresultaten och kan lära dig vilken typ av information de inkluderar i sitt innehåll.

Detta hjälper dig att fokusera på vilken typ av information du bör inkludera i ditt innehåll. Det bästa du kan göra är att göra anteckningar om informationen de placerar i sitt innehåll och fundera på hur du kan göra din ännu bättre.

Att analysera SERP:erna hjälper dig att få ett bättre grepp om hur du kan göra ditt innehåll relevant för frågan och göra det bättre än konkurrenterna.

Låt oss gå tillbaka till det saftiga exemplet. Om någon söker "hur man tar hand om suckulenter" kommer de bästa sökresultaten att ge några stycken information om underhåll. Så du vill helt klart att ditt innehåll ska visas i dessa resultat.

Hur kan du ta ditt innehåll till nästa nivå?

Det kan vara något så enkelt som att skapa en numrerad lista. Istället för att göra stycken kan du skapa en numrerad lista med tips om hur du tar hand om suckulenter. Det är något litet, men en numrerad lista kan göra ditt innehåll mer tilltalande eftersom det är lättare att läsa än stycken med information.

Att analysera SERP:erna hjälper dig att få ett bättre grepp om hur du kan göra ditt innehåll relevant för frågan och göra det bättre än konkurrenterna.

3. Utvärdera befintligt innehåll

Om du redan har skapat innehåll vill du granska det. Det är viktigt att ditt befintliga innehåll matchar användarens sökavsikt också. Ta dig tid att analysera ditt innehåll för att se hur väl informationen stämmer överens med sökavsikten.

Titta först på nyckelorden för ditt innehåll. Du vill extrahera dessa sökord från din sida och söka efter dem på Google. Precis som tipset ovan vill du titta på sökresultaten och se vilken typ av innehåll som rankas i dem.

Baserat på de högst rankade artiklarna kan du se hur väl ditt innehåll matchar de högst rankade platserna. Om ditt innehåll inte stämmer överens med de valda sökorden, vill du omvärdera dina sökord och välja nya som ska visas i mer relevanta sökresultat.

Du har också möjlighet att förnya ditt innehåll. Du kan skriva om och uppdatera innehåll för att bättre matcha sökorden i artikeln.

Seorush hjälper dig att optimera din SEO-kampanj för att matcha användarens sökavsikt

När du förstår sökavsikten hjälper du ditt företag att upptäcka det bästa sättet att optimera din SEO-kampanj. Matchande avsikt för användarsökning hjälper dig att få fler värdefulla leads till ditt företags webbplats. På Seorush vet vi hur man optimerar SEO-kampanjer för att matcha användarens sökavsikt.

Vi är ett fullserviceföretag för digital marknadsföring som specialiserat sig på att optimera för användarsökning. Vårt team kommer att ta med sin kunskap och expertis till din kampanj. Vi hjälper dig att skapa en skräddarsydd kampanj som passar ditt företags behov.

Börja optimera för användarens sökavsikt idag

Om du är redo att börja nå fler kvalificerade leads med din SEO-kampanj, kontakta oss online eller ring oss idag på 070-235 59 49 för att prata med en strateg.

Vi ser fram emot att hjälpa ditt företag att nå nya höjder!

Är du redo för nästa steg i din SEO-resa?

Seorush erbjuder skräddarsydda lösningar för alla dina sökmotoroptimeringsbehov. Om du är redo att ta ditt företags online-närvaro till nästa nivå, är det dags att samarbeta med oss.
Låt oss hjälpa dig att nå toppen av sökresultaten!
Kom igång
chevron-down