Uppdaterad: 18 september 2022

Shopify SEO guide placerar din Shopify e-handel på Gooogle 2021

Innehåll

När du vill skapa din online butik är Shopify ett utmärkt val. Men bara för att du har en butik och är redo att sälja betyder det inte att du säljer. Där kommer Shopify SEO in i bilden för att påskynda din möjlighet till försäljning.

Shopify är en fantastisk plattform för e-handel. Men det sagt behöver du arbeta för att rangordna den för att få folk att handla hos dig. Precis som med en webbplats som producerar innehåll måste e-handelssajter vara sökmotoroptimerade.

Den goda nyheten är att Shopify har ett antal SEO funktioner. Detta hjälper dig att komma igång snabbare med din e-handel. Men du måste göra lite arbete för att få din e-handel att ranka på önskad placering.

Är din Shopify e-handel SEO vänlig?

När vi pratar om hur din webbplats är uppbyggd, pratar vi om hur lätt det är att använda den. Kan användare enkelt hitta det de letar efter? Det är här strukturering och enkelhet hjälper dig att uppnå dina mål.

Strukturering börjar med att se till att sidorna och produkterna på din shoppingwebbplats är lätta att hitta. Om en användare klickar på skor borde det inte visa dem cyklar, eller hur? När en kund hittar det de letar efter är det mer sannolikt att de utforskar andra produkter. Detta motsvarar inte bara mer potentiell försäljning utan längre vistelsetid på din webbplats. Längre vistelsetid ger högre rankningar på Google.

Struktur betyder inte att du stänger din butik full av kategorier och rullgardinsmenyer och separata sidor. Det är där enkelheten kommer in. Gör det organiserat, men gör inte all-in för att dela upp ditt innehåll. Om du till exempel säljer skor är det en bra idé att skilja på sneakers och finskor. Att separera dina finskor i fem olika kategorier blir dock bara förvirrande och svårnavigerat.

Tanken är att göra det enkelt så att användarna organiskt kan hitta det de letar efter och stannar kvar längre.

Förbättra gränssnittet

Nästa tips knyter samman med det första, men fokuserar mer på den faktiska funktionen än själva layouten på webbplatsen.

Den stora nyckeln här är att se till att din webbplats är optimerad för mobilanvändare. Google har flyttat till “mobil först” -index, vilket innebär att stationärt anses vara ett komplement för genomsökning och rangordning.

Det finns verktyg inom Google som låter dig spåra hur användarvänlig din webbplats är på mobila enheter. Oftast kommer dina kunder hitta dig genom sitt mobila surfande och det finns en hel uppsjö av optimeringar för mobila enheter.

Andra tips är att ha flera betalningsalternativ, använda små bilder, stänga av alla bakgrundsfunktioner och undvika att använda skjutreglage.

Mycket av det du gör är att förbättra laddningstiderna för dina sidor och minimera flaskhalsar på din webbplats. Detta gör att användarna vill stanna och handla. Om laddningstiden är långsam eller om användarna bombas av popup:s kommer de troligen att lämna för annan butik.

Sökord har också betydelse för Shopify SEO

Precis som med innehållsskapande vill du använda relevanta sökord relaterade till de produkter du säljer med Shopify e-handel. Leta efter vad dina potentiella kunder skulle leta efter i sökmotorn och skräddarsy din webbplats efter dessa sökord.

Det är inte så komplicerat när det gäller försäljningsnyckelord. Tänk för dig själv: “Om jag ville köpa det jag säljer, hur skulle jag söka efter det i Google?”

Om du inte är säker kan du hitta inspiration från sociala medier, forum och till och med konkurrenters webbplatser. När du har en uppfattning om kundernas sökbeteende, välj då ut nyckelord som är mest relevanta och har störst inverkan på sökmotorresultaten. Därefter implementerar du dessa på din Shopify e-handelswebbplats som en del av din SEO strategi.

Bygg din Shopify e-handel för webbnärvaro

Shopify SEO
Shopify SEO.

Ja, du försöker sälja produkter. Det betyder inte att det räcker med några bilder och priser för att sälja. Att ha en webbnärvaro betyder just det, att ha en närvaro.

Att ha en utdaterad e-handelssida med några produktsidor på kommer inte att ge några fördelar.

Det första du ska göra när du bygger din webbplats är att optimera produktsidor. Använda rätt titlar, taggar och rubriker som hjälper dina produktsidor att rankas högre när man söker efter det du säljer. Lägg också till lite eftertanke och ansträngning när du skriver. Om du säljer T-shirts, märk inte bara med ordet “T-shirt” i taggar. Kolla om det passar in på andra kategorier och skriv med det.

Det är viktigt att du tydligt identifierar ditt utrymme och sedan gör ditt bästa för att passa in på det. Lägg till bloggar och annat innehåll som är relaterat till ditt område för att hjälpa din e-handel att rankas högre. Du kan också använda länkbyggnad för att öka trafiken och öka rankningen. Länka till webbplatser med god auktoritet annars kommer din ranking inte göra annat än att stå stilla.

Använd allt tillgängligt i Shopify

Vissa verktyg och tillägg har utvecklats för Shopify som hjälper dig att optimera din webbplats för SEO. Det finns verktyg som hjälper dig att ständigt uppdatera din webbplats för att hålla sig rankad och relevant. SEO verktyg som varnar dig för problem med webbplatsen. SEO verktyg som är till för att hjälpa dig med nyckelordsmättnad och andra problem. Så använd det som är relevant för att underlätta och hjälpa dig att nå ditt mål.

Använda all information som Google Analytics ger dig om din webbplats. Spåra din trafik och ta del av hur bra din webbplats presterar, då kan du avgöra hur du presterar. Om du behöver annonsera mer, lägga till nya produkter eller annat för att rikta dig till kunderna. Data är en viktig nyckel till framgång.

Data betyder mer än bara läsning och tolkning. Det innebär att vidta åtgärder i form av att anlita en byrå för relevanta revisioner, länkbyggnadstjänster och online-innehållsproduktion. Relevans innebär ofta att sökmotorerna får mer innehåll att genomsöka. För en Shopify butik kan det betyda fler blogginlägg, videor eller ännu fler produktartiklar.

Slutord om Shopify SEO

Förhoppningsvis hjälper tipsen vi tillhandahållit i denna guiden att ta din webbplats till en topprankad Shopify e-handel med SEO. Shopify är en av de mest populära e-handelsplattformarna där ute. Men om du inte satsar på att optimera det blir du bara ytterligare en butik på den stora online marknaden.

Relaterat

28 oktober 2022
Sökmotoroptimering guide 2022 till hur du lyckas med SEO

Om du söker efter information och tips på hur du lyckas med sökmotoroptimering (SEO) år 2022 så har du kommit rätt. Det görs drygt 98 000 sökningar på Google för varje sekund som går. I december 2021 så fanns det över 1,9 miljarder publicerade webbplatser på internet och samtidigt så i januari 2022 fanns det drygt 5,1 miljarder internetanvändare, […]

Läs mer →
18 oktober 2022
Lokal SEO för nybörjare: Komma igång

Behöver du verkligen lokal SEO för ditt företag? Ta reda på vem som gynnas och varför lokal sökning är en integrerad del av din marknadsföringsstrategi. En av de första frågorna många företag har om lokal SEO är: Behöver jag verkligen det? Och jag förstår det. Du är upptagen – din tid, budget och energi är […]

Läs mer →
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram