Allt du behöver veta om SSL certifikat och varför du behöver ett.

Vi kommer först att gå igenom grunderna med ett SSL certifikat, vad det är och varför man ska införskaffa sig ett. I slutet beskriver även hur du aktiverar ditt kostnadsfria SSL certifikat hos Misshosting.

SSL står för Secure Sockets Layer, detta är en global säkerhetsteknik som skapar möjligheten till en krypterad kommunikation mellan din webbläsare och din webbserver. Detta är en teknik som används av miljontals företagare online och privatpersoner. Detta säkerställer för en säkrare och krypterad överföring av känslig information som kreditkortsnummer, användarnamn, lösenord etc. Detta i sin tur skyddar din känsliga information från att bli stulen eller manipulerad av hackare och tjuvar som ägnar sig åt identitetsstölder. I stora drag så tillåter SSL en privat kommunikation mellan endast de två avsedda parter och utestänger alla andra som försöker att ta sig in i kommunikationen och avbryta eller störa.

Är alla SSL certifikat desamma?

Nej. Det finns några olika typer av SSL certifikat med olika säkerhetsklasser och som är olika för olika ändamål som antal domäner och underdomäner.

och valideringsnivån som behövs, såsom:

Hur aktiverar jag mitt kostnadsfria SSL certifikat hos Misshosting?

När du köper ett webbhotell på Misshosting så har du ett alternativ där du kan aktivera ett kostnadsfritt SSL certifikat. Detta görs inte automatiskt, mest beroende på att det finns situationer där man inte önskar ett SSL certifikat men också för att man får bästa resultat när man kan konfigurera det själv.

Men även om det är en teknisk åtgärd så är det något du gör med få knapptryck. Vi kommer vägleda dig i hur du aktiverar ditt Let´s Encrypt SSL certifikat på Misshosting.

Logga in på kontrollpanelen hos Misshosting. Gå vidare till din cPanel för din domän. Leta där upp sektionen ”Security”. Här hittar du en alternativ ”Lets Encrypt for cPanel”, klicka på denna.

Let´s Encrypt SSL Misshosting

Nu kommer du till en sida dör du får välja domänen du vill aktivera ditt SSL certifikat för, vi har valt ”demodoman.se” i denna guide. När du lokaliserat domänen du vill aktivera ditt certifikat för klickar du på ”+Issue” höger om.

Aktivera Let´s Encrypt SSL Misshosting

Nu är du nästan klar. Men först måste du kryssa ur rutan för mail. Då Misshosting som standard redan har aktiverat SSL kryptering för mejl så behövs inte detta. Så där det står ”Install mail SMTPS/POP3S/IMAPS SSL certificate for demodoman.se” kryssar du ur rutan. Sedan klickar du på knappen ”Issue” längst ner på sidan, och nu är din domän krypterad.

Installera Let´s Encrypt SSL Misshosting

Nu har du inte bara säkrat och krypterat din domän mot obehöriga att komma åt känslig information. Du har lärt dig varför och hur man gör det själv. Ett SSL certifikat har enligt Google även fördelar när det kommer till sökmotoroptimering. Inte själva SSL certifikatet i sig, utan snarare att Google rankar sidor med högre auktoritet och säkerhet fördelaktigare. Detta med SSL påskyndar processen överlag till en högre auktoritet när du kan visa att dina besökare kan känna sig trygga på din webbplats.

Vill du ha hjälp med att säkra din webbplats?

Vi har den tekniska kunskapen för SSL certifikat.