Meny

Tjänster för optimering av webbplatshastighet

En strategi som ofta förbises, tjänster för optimering av webbplatshastighet är avgörande för bra SEO. Utan att se till att din webbplats laddas snabbt för besökare kommer din webbplats sannolikt att förlora konverteringar och intäkter.

Nästan hälften av webbsökarna väntar inte tre sekunder på att en sida ska laddas innan de studsar till en annan webbplats.

Är din webbplats tillräckligt snabb för att hålla användarna kvar? Om inte, kan tjänster för optimering av webbplatshastighet från Seorush hjälpa till. Kontakta oss på 070-235 59 49 för att prata med en specialist!

Är din webbplats byggd för hastighet?

Vill du förbättra din webbplats användarupplevelse och ranking genom att förbättra din webbplatshastighet? Seorush kan hjälpa till. Vi erbjuder tre separata serviceplaner för webbplatshastighetsoptimering som kan hjälpa din webbplats att ladda med högsta hastigheter.

Några effekter som du ser efter att du har implementerat våra tjänster inkluderar minskad avvisningsfrekvens och förlängd tid på sidan.

Dessutom ser du också en ökning av konverteringar och till och med intäkter från år till år.

Vi förstår det – ibland vill man tala direkt till källan. För att prata med en erfaren strateg, ring oss på 070-235 59 49!

Skillnaden mellan sidhastighet och webbplatshastighet

Sidhastighet och webbplatshastighet relaterar båda till hur snabbt innehållet på din webbplats laddas, men det finns en teknisk skillnad mellan de två termerna.

Sidhastighet avser hur snabbt innehållet på en viss sida laddas. Det kan definieras som antingen

 • Sidinläsningstid: Hur lång tid det tar att visa sidans innehåll helt. Den genomsnittliga sidladdningstiden är 10,3 sekunder.
 • Tid till första byte: Hur lång tid det tar för en webbläsare att ta emot den första byten med information från din server

Webbplatshastighet är ett mått på hur snabbt hela din webbplats laddas. Det beräknas genom att ta den genomsnittliga sidhastigheten för ett urval av sidvisningar på din webbplats.

Webbplatshastighet är en mer allmän term som används för att beskriva hur snabbt din webbplats laddas och kan också användas som en synonym för webbplatshastighet.

Sidhastighet och webbplatshastighet är nära besläktade termer, och de påverkar alla webbplatsens användarupplevelse och ranking.

Varför är optimeringstjänster för webbplatshastighet viktiga för webbplatsens framgång?

Enkel! Det är inte bara vad dina webbplatsbesökare vill ha - det är vad Google vill ha. Det finns en koppling mellan sidhastighet och SEO, och det är just därför dina sidor måste laddas snabbt.

Googles huvuduppgift är att ge användarna sökresultat som bäst passar deras sökfrågor. Sökmotorer serverar inte bara sidor med innehåll som bäst passar användarens fråga, de vill också visa webbplatser som ger en bra användarupplevelse. Och du gissade det - sidhastighet är en del av en fantastisk användarupplevelse.

Andra faktorer för användarupplevelse inkluderar saker som läsbarhet och enkel navigering.

Sidor som laddas snabbt tilltalar webbplatsbesökare minskar avvisningsfrekvensen - en annan indikator för Google om din webbplats är bra eller inte.

När din webbplats laddas långsamt (tar längre tid än 3 sekunder att  ladda helt) kommer användarna att bli frustrerade och studsa från din webbplats för att hitta en som ger den information de behöver snabbare.

Om användare konsekvent studsar från din webbplats kommer Google att börja märka och du kommer att se en minskning av sökmotorrankningen. Det beror på att Google ser en korrelation mellan hög avvisningsfrekvens och en dålig användarupplevelse, så de tappar dig därefter i rankingen.

Om användare inte stannar kvar på din webbplats tillräckligt länge för att läsa ditt innehåll, drar Google slutsatsen att det inte får vara en mycket bra webbplats. Lite vet de (eller dina webbplatsbesökare) att du kan ha en av de bästa webbplatserna med det bästa innehållet där ute, men din långsamma laddningstid hindrade dem från att uppleva din webbplats.

Detta gör sidhastigheten ännu mer avgörande. Webbplatsens hastighet kan hindra användare från att komma in på din webbplats i första hand, vilket innebär att de inte lär sig om ditt företag, ser dina produkter och tjänster eller läser din informativa, fördelaktiga information. Mest av allt kommer de inte att konvertera.

Är mobilen inblandad?

I januari 2018 tillkännagav Google sin hastighetsuppdatering, som säger att mobilhastighet nu är en rankningsfaktor. På grund av detta kan både din stationära och mobila ranking förändras på grund av webbplatsens hastighet.

Detta innebär att när man hanterar optimering av webbplatsens hastighet är det viktigt att ha mobilen i åtanke också.

Optimering av sidhastighet för mobila enheter fungerar på samma sätt som på ett skrivbord. Och naturligtvis vill du se till att din webbplats är mobilresponsiv i första hand! Det betyder att din webbplats är effektiv och enkel att använda på mindre skärmar också!

Varför överväga pågående optimering av webbplatsens hastighet?

Seorush erbjuder två huvudpaket - initialt och pågående - men det finns några viktiga skäl till att du bör överväga pågående sidhastighetsinsatser:

 1. Eftersom Google och andra sökmotorer fortsätter att utvecklas är det avgörande för din webbplats framgång att optimering av webbplatsens hastighet prioriteras löpande. Dessutom kräver webbplatsutveckling - inklusive plugin- och CMS-uppdateringar, att du håller jämna steg med sidhastighetsrevisioner.
 2. Webbplatshastighetsoptimering är en teknisk tjänst som kräver dedikerad tid från expertutvecklare för att avslöja dolda problem i kod som kan sakta ner din webbplats.
 3. Du kommer sannolikt att se större vinster i förväg och inkrementella vinster över tiden, men små, inkrementella vinster kommer att hålla webbplatsens sidhastighet i schack.

Fördelar med hastighetsoptimering för wepplats

Det finns några huvudfördelar som kommer att tänka på när man tänker på webbplatshastighetsoptimering:

Förbättrad Google-ranking

Google betraktar sidhastighet som en rankningsfaktor, så det är viktigt att du håller din webbplats optimerad. När din webbplats laddas snabbt för användare har du en bättre chans att rankas högre i sökningen eftersom du ger användarna en fantastisk upplevelse.

Användare kommer att spendera mer tid på din webbplats

Eftersom sidor med snabb laddning ger användarna den omedelbara tillfredsställelse som de önskar, kommer de att stanna kvar på din webbplats längre om dina sidor laddas snabbt. Detta går också hand i hand med nästa fördel.

Användare studsar inte till konkurrerande webbplatser

En av de främsta anledningarna till att användare studsar till en konkurrents webbplats är att webbplatsen inte laddas. Om din webbplats laddas snabbt och användare kan hitta den information de letar efter finns det ingen anledning för dem att studsa till en konkurrents webbplats.

Ökade leads, konverteringar och intäkter över tid

Med högre ranking på grund av en snabb laddningstid, fler webbplatsbesökare som stannar på din webbplats och mer - kommer du att se en ökning av leads, konverteringar och intäkter över tid när du håller jämna steg med din optimering av webbplatshastighet.

4 faktorer som bidrar till långsam laddningstid

Det finns många faktorer som kan bidra till långsam laddningstid, inklusive:

1. Slarvig HTML-kodning

Ett säkert sätt att se till att dina sidor laddas långsamt är att ha en slarvig HTML-kod på baksidan av din webbplats.

HTML-kod är det som talar om för din sida hur den ska se ut när användare visar den på din webbplats. Koden består av alla möjliga taggar som berättar för sidan hur man arbetar och vad man ska göra.

Varje sida på din webbplats kommer att ha en sida med kod, och ju större och mer komplex din webbplats är, desto mer komplex blir din kod. Det är här det blir lätt för din kod att bli rörig och slarvig.

För att dina sidor ska laddas snabbt är det viktigt att se till att det inte finns några extra taggar och att allt refereras ordentligt. Annars tar det längre tid för servern att läsa koden – vilket orsakar en webbplats med långsam laddning.

2. Enorm, ooptimerad grafik

Att inkludera grafik på din webbplats är avgörande för att ge en bra användarupplevelse. När du till exempel erbjuder en hel sida med information är det viktigt att dela upp all den informationen med några bilder, grafik eller video för att säkerställa att läsaren inte blir uttråkad.

Men alla klockor och visselpipor som du kan lägga till på dina webbplatssidor när det gäller grafik och videor kan tynga ner din webbplats och få den att laddas långsamt.

Stora, högupplösta foton är en av de största orsakerna till sidor som laddas långsamt.

Så hur ser du till att din webbplats ger en bra användarupplevelse med grafik samtidigt som du håller sidladdningstiden snabb? Optimera din grafik!

Överväg att använda ett verktyg som Kraken.io för att kondensera dina bildfiler så  att de inte är så skrymmande. Det ändrar inte bildens visuella storlek utan kondenserar filstorleken så att det inte tar så lång tid att ladda på din webbplats.

3. För många omdirigeringar

Omdirigeringar sker när du vill ersätta alla länkar till en gammal webbsida med referenser till en ny. Omdirigeringarna är bitar av kod som placeras i din .htaccess-fil på servern, och du kan skapa så många du behöver när du ersätter gamla sidor på din webbplats.

Men när du har massor av omdirigeringar på samma sida tar din webbplats tid att referera till .htaccess-filen för att ta reda på den nya platsen där länken pekar. Detta är i huvudsak som att ladda länkar två gånger på din sida, vilket ökar sidladdningstiden.

4. Serverplats och prestanda

En av de enklare faktorerna att förstå - ju längre bort din server, desto längre tid tar det din webbplats att ladda. Som sagt, det är viktigt att vara uppmärksam på var din server finns. Om ditt företag är baserat i Sverige ska du inte välja en server i Kina.

I förhållande till serverns prestanda vill du se till att du har en högkvalitativ webbhotelltjänst. Så här fungerar det:

 • En användare skriver din URL i sökfältet eller besöker din webbplats från en sökmotor som Google
 • Deras webbläsare meddelar din server att de försöker besöka din webbplats och ber om all information som behövs för att besöka din sida
 • Om din server är av hög kvalitet kommer informationen snabbt

Kvaliteten på din server beror på om den är delad eller dedikerad:

 • Är du på en delad server? I så fall delar du serverutrymme med en annan webbplats och deras trafik.
 • Är du på en dedikerad server? I så fall kan du se till att du inte delar webbplatstrafik med en annan webbplats. När du är på en dedikerad server har du en mycket snabbare laddningstid.

2 webbplatsoptimeringsverktyg för att hjälpa till med sidhastighet

Undrar du hur du kan komma igång med att optimera din webbplatshastighet? Här är några av våra favoritwebboptimeringsverktyg som hjälper dig att mäta webbplatsens sidhastighet och ta reda på vad du behöver göra för att förbättra den.

1. Google Search Console

När det gäller gratisverktyg som hjälper dig i dina webbplatshastighetsoptimeringsinsatser är Google Search Console förmodligen det bästa  av det bästa. Det ger dig all värdefull information du behöver för att mäta din webbplatstrafik på djupet, förstå webbplatsens prestanda och ge dig råd om hur du åtgärdar de mest framträdande problemen på din webbplats.

Google har nyligen lagt till rapporten Core Web Vitals i Google Search Console. Core Web Vitals (CWV) är en uppsättning mätvärden som Google nyligen introducerade för att mäta användarupplevelsen. De tre webbvärdena är:

 1. Lcp (Largest Contentful Paint) mäter den tid det tar för sidans huvudinnehåll att bli synligt i förhållande till när sidan började läsas in.
 2. First Input Delay (FID) mäter belastningsrespons genom att beräkna tiden från det att en användare först interagerar med en sida till den tid då webbläsaren kan svara på den interaktionen.
 3. Kumulativt layoutskift (CLS) mäter visuell stabilitet eller hur mycket layouten på en sida oväntat rör sig.

2. Pingdom

Pingdom ger en mängd information när det gäller sidoptimering. För det första tillhandahåller den rapporter som är indelade i fyra avsnitt. Det ger dig information som ett prestationsbetyg, sidans historia, en analys och så mycket mer. De ger också förslag på var du kan göra förbättringar på din webbplats.

Om du är intresserad av att få insikt i hastigheten på dina webbplatser från olika platser i världen, låter Pingdom dig mäta din sidhastighet från Dallas, Melbourne, San Jose och Stockholm, Sverige. Detta är till stor hjälp om du har kunder runt om i världen.

Behöver din webbplats hjälp i sidhastighetsavdelningen?

Om avvisningsfrekvensen är hög och konverteringsfrekvensen är låg på grund av en webbplats med långsam laddning kan Seorush hjälpa dig. Det finns massor av tjänster som ingår i var och en av våra sidhastighetsoptimeringsplaner, och de kan hjälpa din webbplats att nå sin högsta potential.

Här är några av de tjänster som ingår i en av våra sidhastighetsoptimeringsplaner:

Särskild kontaktpunkt för projektet

På Seorush anser vi att du bör ha en kontaktpunkt som håller fast vid dig under hela kampanjen. Varför? På så sätt vet du alltid vem du ska prata med. Din kontaktpunkt kommer att känna till och förstå din kampanj, och du behöver inte överföras till tre olika personer för att få svar.

Vi vill vara säkra på att du får den allra bästa servicen, och för att göra det ser vi till att du har en kontaktpunkt som kan svara på alla frågor du kan ha, uppdatera dig om din kampanj och så mycket mer.

Webbutvecklare för projekt

Optimering av webbplatsens hastighet är en process - det händer inte över en natt. Det finns många bakom kulisserna-projekt som pågår för att säkerställa att din sidhastighet är som bäst. För att hantera jobbet anlitar vi webbutvecklare för att se till att jobbet görs rätt.

Granskning av aktuell serverkonfiguration

För att förstå vad din webbplats behöver för att vara snabb tar vi en granskning av din nuvarande serverkonfiguration. Därifrån bestämmer vi vad som behöver förbättras för att din webbplats ska fungera snabbare.

"Om det behövs" -basis

På "om det behövs" kan vi göra följande:

 1. Optimering av webbplats/CSS
 2. Kombinera CSS- och Javascript-filer
 3. Gzip-komprimering
 4. Cachelagringsinställning och/eller konfiguration
 5. Optimera/minska antalet omdirigeringar
 6. Optimera bilder till modernt format

Och mycket mer.

Varför ska du arbeta med Seorush för dina sidhastighetsoptimeringsbehov? Kolla in de resultat vi vanligtvis kan köra för våra sidhastighetskunder.

Hur mycket kostar optimering av webbplatsens hastighet?

Varje byrå tar ut något lite annorlunda för sina optimeringstjänster för webbplatshastighet.

Olika företag erbjuder olika nivåer av webbplatshastighetsoptimering - varierande kostnad. Inte bara det, kostnaden för optimering av webbplatshastighet kan variera beroende på byråerfarenhet, verktyg som används och så mycket mer.

Seorush är fullservicebyrå som vet sidhastighet

Vi är en fullservice digital marknadsföringsbyrå, vilket innebär att vi tillhandahåller mycket mer än bara SEO-tjänster. Ta en titt på alla tjänster vi erbjuder nedan!

 1. Pay-per-click-annonsering (PPC)
 2. Marknadsföring på sociala medier
 3. Innehållsmarknadsföring
 4. E-postmarknadsföring
 5. Optimering av röstsökning
 6. Konkurrentens geofencing-reklam
 7. Amazon SEO
 8. Webbdesign

Även om sidhastigheten utan tvekan påverkar din sökmotorrankning, kan strategier som webbdesign, innehållsmarknadsföring, konkurrentgeofencing och andra ha en enorm effekt på din Google-ranking.

Så varför bara optimera din webbplats för webbplatshastighet? För att få bästa resultat från din kampanj, överväg att kombinera dina optimeringstjänster för webbplatshastighet med valfritt antal andra tjänster vi erbjuder!

Kom igång idag!

Om du vill driva resultat för ditt företag medan du arbetar med ett prisbelönt företag är Seorush här för dig. Kontakta oss gärna online, eller ring 070-235 59 49 för att prata direkt med en SEO-specialist!

Innehåll

Låt oss öka din onlinenärvaro och dominera sökmotorernas rankning.

Kontakta oss
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram